Contact
  1. Ziekenhuismedewerker positief getest op coronavirus

Dinsdagavond 10 maart stelde het laboratorium van Isala vast dat een medewerker van Isala sterk verdacht wordt van besmetting met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Dit is uit de eerste test van ons laboratorium gebleken. Woensdag 11 maart kwam de definitieve uitslag van de tweede test van het RIVM, ter bevestiging.

Coronavirus

Contactonderzoek

Naar aanleiding van de bevinding is door Isala onmiddellijk een contactonderzoek in het ziekenhuis uitgevoerd. Uit dit onderzoek is vastgesteld dat de medewerker contact heeft gehad met patiënten en collega’s. Deze patiënten zijn geïsoleerd en worden gemonitord op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten. De collega’s waar de medewerker contact mee heeft gehad zijn thuis. Hen is gevraagd hun gezondheid in de gaten te houden.

Thuisisolatie

De medewerker zit in thuisisolatie. GGD IJsselland brengt in kaart met wie deze persoon buiten het ziekenhuis contact heeft gehad (contactonderzoek).

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Op onze website vindt u de meestgestelde vragen en antwoorden.

Heeft de besmette medewerker andere patiënten of medewerkers kunnen besmetten?

Er is een contactonderzoek gedaan. Patiënten die contact hebben gehad met de medewerker zijn uit voorzorg in isolatie geplaatst en worden gemonitord. De medewerkers waarmee deze persoon contact heeft gehad, zijn thuis en monitoren hun gezondheid.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Gaat deze door?

Ja, uw afspraak kan gewoon doorgaan. De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in Isala. 

Zie ook: Isala neemt maatregelen tegen coronavirus

Gerelateerd nieuws