Contact

Bewegen in Isala Meppel

  1. Bewegen in Isala Meppel
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Ontdek alle verhalen in Isala Meppel!

In Isala Meppel bewegen we graag. Onderweg zijn mooie verhalen te vinden. Hoe je reeën in het Reestdal kan vinden, wat een hangmat in het ziekenhuis doet, welke details in de architectuur te bekijken zijn en waarom er messing blaadjes ‘naar binnen zijn gewaaid’. Scan alle QR-codes en kom erachter.

Waar vindt u de QR-codes? 

De QR-code bordjes zijn zowel buiten als binnen te vinden. Bijvoorbeeld in de vier huiskamers op de verpleegafdelingen, bij de liften en kunstwerken, maar ook op het wandelpad rond het ziekenhuis. Op de onderstaande plattegronden ziet u waar ze zijn. Ga op avontuur!

Ervaringen

Zeven Drentse gedichten

De Cliëntenraad van Isala gaf het ziekenhuis in Meppel bij de opening zeven Drentse gedichten cadeau. De gedichten zijn gemaakt door dichteres Ria Westerhuis. De gedichten vindt u in de vier huiskamers en nog drie langs het pad rond het ziekenhuis. Dus wie alle gedichten wil lezen of beluisteren, moet in beweging komen.

Gedicht Zomer
Dichteres Ria Westerhuis staat in de huiskamer bij haar gedicht 'Zomer'

Het Reestdal

Isala Meppel ligt in het prachtige Reestdal. De Reest slingert rustig door het landschap. Vanaf boven ziet de wereld er altijd anders uit. Zo ook bij de Reest, die de cijfers van de verdiepingen in Isala Meppel vormt. Dus wie alle cijfers wil zien, moet in beweging komen. En laat u vooral ook verrassen door de verhalen van de boswachter. 

Rivier De Reest 0 (beganegrond)
Locatie De Reest verdieping 0 op Google Maps

Vier kunstwerken

De Kunstcommissie van Isala heeft Erik Mattijssen gevraagd vier kunstwerken te maken. Erik heeft zijn werk gebaseerd op gesprekken met patiënten en bezoekers. Daardoor zijn het unieke stukken geworden die passen bij Meppel en omgeving. Dus wie alle kunstwerken wil bekijken en het verhaal van Erik wil beluisteren, moet in beweging komen.

De Caravan
Kunstwerk De Caravan

De architectuur

Bij binnenkomst is het meteen duidelijk: dit ziekenhuis is anders. De messing gevel die op elk moment van de dag een ander spel met het licht speelt, laat je verwonderen. Veel licht, fijne materialen, vriendelijke ronde hoeken en duidelijke routes. Bekijk hoe Vakwerk Architecten over alle details in het prachtige gebouw heeft nagedacht.

Vakwerk Architecten
Isala ziekenhuis Meppel met zonlicht op de messing gevel

De natuur naar binnen

Er valt een hoop te ontdekken in dit ziekenhuis. De messing bladeren in de vloer en de projectie van het Reestdal. De kleppende ooievaren in de brasserie en de haas die opkijkt in het riet. Bekijk hoe ontwerpbureau Komovo de natuur naar binnen haalt.

Zorgeloos in het ziekenhuis
Messing blaadje in de vloer van Isala Meppel
Dichteres Ria Westerhuis staat in de huiskamer bij haar gedicht 'Zomer'
Locatie De Reest verdieping 0 op Google Maps
Kunstwerk De Caravan
Isala ziekenhuis Meppel met zonlicht op de messing gevel
Messing blaadje in de vloer van Isala Meppel