Belafspraak of naar het ziekenhuis komen
Uw arts bepaalt of het medisch gezien nodig is dat u naar het ziekenhuis moet komen of dat uw afspraak via de telefoon kan. In uw afspraakbevestiging staat of u moet komen of dat uw arts u belt.
Kom alleen
- Kom alleen.
- Ga 5 minuten voor uw afspraak in de wachtkamer zitten. Als u eerder bent, wacht u buiten het ziekenhuis.
- Heeft u echt begeleiding nodig? Dan mag er één begeleider mee. Bijvoorbeeld bij kinderen.
- Uw begeleider wacht op u in de centrale wachtruimten of buiten en haalt u na uw afspraak weer op.
- Uw begeleider heeft geen coronaklachten, is niet betrokken bij een bron- en contactonderzoek van de GGD, wacht niet op de uitslag van een coronatest en zit niet in thuisquarantaine. Ook is uw begeleider de laatste 10 dagen niet in een oranje gebied geweest.
- Bent u klaar in het ziekenhuis? Ga dan meteen het ziekenhuis uit.
Bel aan het begin van uw gesprek met uw zorgverlener een belangrijke naaste en zet de luidspreker aan. Zo kan uw naaste meeluisteren en ook iets zeggen.
Heeft u hier last van? Vertel het ons.
Bij binnenkomst in het ziekenhuis vragen wij u of u gezondheidsklachten heeft. Ook vragen wij u of u betrokken bent bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD, of u wacht op de uitslag van een coronatest, of u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) bent gekomen en of u in thuisquarantaine zit. Geef alstublieft eerlijk antwoord, dan nemen we isolerende maatregelen. Uw afspraak gaat wel door.
Let op!
Begeleiders met gezondheidsklachten die overeenkomen met coronaklachten, zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of kortademigheid, vragen wij dringend om niet mee te komen naar het ziekenhuis. Dit geldt ook voor mensen die in thuisquarantaine zijn.