Contact

Coronavirus (COVID-19)

  1. Coronavirus (COVID-19)
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Wij willen dat ons ziekenhuis voor u een veilige plek is. Daarom nemen we maatregelen om u en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daardoor verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis anders dan u gewend bent.

Draag een mondneusmasker
Draag een mondneusmasker als u bij Isala bent. Heeft u geen eigen mondneusmasker? Dan krijgt u er een van ons.


Naar Isala volg deze regels

Illustraties coronamaatregelen
Coronamaatregelen per 8 november 2021

Uw afspraak, opname of operatie

De arts bepaalt op basis van medische noodzaak welke patiënten naar het ziekenhuis moeten komen en welke patiënten een telefonische afspraak krijgen.

Komt u en/of uw kind voor een afspraak op de polikliniek naar het ziekenhuis en heeft u klachten zoals koorts, neusverkouden, hoesten, kortademigheid? Neem dan voordat u naar het ziekenhuis komt, contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Doe dit ook als u betrokken bent bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD, als u wacht op de uitslag van een coronatest, als u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) bent gekomen en of als u in thuisquarantaine zit. 

Mag u komen? Meld u dan na binnenkomst bij de balie in de Centrale hal. Dan krijgt u een medisch mondneusmasker van ons.

Gaat mijn afspraak door?

Uw reeds geplande afspraak gaat gewoon door, tenzij u een bericht krijgt van Isala. U hoeft dus niet zelf te bellen of uw afspraak doorgaat. Vanwege drukte vragen wij u ons uitsluitend te bellen voor dringende zaken. Bedankt voor uw begrip.

Kom alleen

  • Heeft u echt begeleiding nodig? Dan mag er één begeleider mee.
  • Uw begeleider gaat niet mee de spreekkamer in. Uw zorgverlener kan een uitzondering maken. Bijvoorbeeld bij kinderen.
  • Uw begeleider wacht op u in de centrale wachtruimten of buiten en haalt u na uw afspraak weer op.
  • Uw begeleider heeft geen coronaklachten, is niet betrokken bij een bron- en contactonderzoek van de GGD en is de laatste 10 dagen niet in een oranje gebied geweest.
  • Tip: laat een begeleider via de luidspreker op uw telefoon meeluisteren en praten. Of neem het gesprek op en luister het thuis af met uw naaste.
  • Ga 5 minuten voor uw afspraak in de wachtkamer zitten. Als u eerder bent, wacht u buiten het ziekenhuis.
  • Bent u klaar in het ziekenhuis? Ga dan meteen het ziekenhuis uit.

Helaas moeten we een deel van de geplande operaties en behandelingen weer uitstellen. Onze artsen wegen zorgvuldig af welke zorg medisch gezien verantwoord kan worden uitgesteld. Waar nodig of wenselijk wordt overlegd met de patiënt en de huisarts. Als uw operatie of behandeling niet kan door gaan, nemen wij contact met u op.

Komt u en/of uw kind voor een operatie of (dag)behandeling naar het ziekenhuis en heeft u klachten zoals koorts, neusverkouden, hoesten, kortademigheid? Neem dan voordat u naar het ziekenhuis komt, contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Doe dit ook als u betrokken bent bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD, als u wacht op de uitslag van een coronatest, als u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) bent gekomen en of als u in thuisquarantaine zit.

Heeft u en/of uw kind bij binnenkomst in het ziekenhuis klachten zoals koorts, neusverkouden, hoesten, kortademigheid? Bent u betrokken bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD? Wacht u op de uitslag van een coronatest? Bent u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) gekomen? Zit u in thuisquarantaine? Meld dat dan na binnenkomst bij de balie van de afdeling Spoed. Dan krijgt u een medisch mondneusmasker van ons.

1 begeleider

Maximaal 1 begeleider per patiënt. Overig bezoek/begeleider mag buiten wachten. De begeleider mag mee naar de behandelkamer.

Op bezoek

Patiënten zien graag familie en bekenden als zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. Door corona hebben wij onze bezoektijden en het aantal bezoekers dat onze patiënten mogen ontvangen, aangepast. 

Op de pagina Op bezoek bij Isala vindt u alle informatie.

 

Bloedprikken en Radiologie

Heeft u en/of uw kind bij binnenkomst in het ziekenhuis klachten zoals koorts, neusverkouden, hoesten, kortademigheid? Bent u betrokken bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD? Wacht u op de uitslag van een coronatest? Bent u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) gekomen? Zit u in thuisquarantaine? Meld u dan na binnenkomst bij de balie in de Centrale hal. Dan krijgt u een medisch mondneusmasker van ons.

Heeft u en/of uw kind bij binnenkomst in het ziekenhuis klachten zoals koorts, neusverkouden, hoesten, kortademigheid? Bent u betrokken bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD? Wacht u op de uitslag van een coronatest? Bent u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) gekomen? Zit u in thuisquarantaine? Meld u dan na binnenkomst bij de balie in de Centrale hal. Dan krijgt u een medisch mondneusmasker van ons.

Vindt u het spannend om naar het ziekenhuis te komen?

We horen soms dat mensen hun afspraak liever nog even uitstellen, omdat ze het spannend vinden en zich afvragen of het wel veilig is in het ziekenhuis. Dit is natuurlijk goed voor te stellen. Vindt u het spannend om naar het ziekenhuis te komen? Vertel het aan uw behandelaar. Uw behandelaar legt u graag uit waarom het veilig is om naar het ziekenhuis te komen en welke maatregelen we hiervoor hebben getroffen. 

Informatie voor verwijzers

Voor verwijzers gelden specifieke maatregelen

Ervaringen

Meer informatie