Contact

Derde vaccinatie voor zeer kwetsbare patiënten

  1. Derde vaccinatie voor zeer kwetsbare patiënten
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Isala nodigt vanaf 6 oktober 2021 een kleine 11.000 patiënten uit voor een derde inenting (vaccinatie) tegen Corona. Deze uitnodiging verstuurt Isala op verzoek van het RIVM. De uitnodiging is bedoeld voor patiënten die bij Isala in behandeling zijn bij wie het afweersysteem niet goed werkt. Zij zijn na twee inentingen nog niet goed beschermd tegen corona. Met een derde inenting kunnen zij beter beschermd worden.

Persoonlijke uitnodiging, inenten bij GGD

Isala stuurt een persoonlijke uitnodiging per brief aan alle patiënten die een derde inenting kunnen krijgen. Deze uitnodigingen worden niet allemaal tegelijk verstuurd. Patiënten die gebruik maken van de uitnodiging maken voor de inenting een afspraak bij de GGD. De informatie hierover staat in de brief.

Voor wie is de uitnodiging?

Het RIVM heeft precies omschreven welke groepen patiënten Isala voor deze derde inenting kan uitnodigen. Denk aan patiënten die een orgaantransplantatie hebben gehad, patiënten met bepaalde vormen van kanker, patiënten die behandeld worden met afweer-onderdrukkende medicijnen.

Extra informatie bij chemotherapie of chemo-immunotherapie

Sommige patiënten kregen een corona-inenting, in de periode dat zij ook chemotherapie of chemo-immunotherapie kregen. Bij een klein deel van deze patiënten heeft de inenting niet heel goed gewerkt. Zij zijn minder goed beschermd tegen Corona dan gezonde patiënten. Dit blijkt uit Nederlands onderzoek. De Gezondheidsraad heeft besloten dat deze patiënten een uitnodiging krijgen voor een derde inenting tegen het coronavirus. Deze groep patiënten ontvangt een brief met extra uitleg.

Ik heb een brief gekregen over chemotherapie, terwijl ik deze behandeling niet heb gekregen

Bij het versturen van de brieven voor de derde inenting tegen Corona is bij Isala helaas iets fout gegaan. Er zijn brieven verstuurd die bedoeld waren voor patiënten die chemotherapie hebben ondergaan. Deze zijn per ongeluk gestuurd naar de patiënten die geen chemotherapie hebben gekregen. Isala biedt haar excuses aan en stuurt de patiënten een nieuwe brief.

Ik heb een uitnodiging gekregen, terwijl ik eerder niet door Isala was uitgenodigd

Het komt voor dat patiënten een brief hebben ontvangen van Isala, terwijl zij in het voorjaar niet bij Isala zijn ingeënt. Dit klopt, Deze patiënten kunnen wel de derde inenting krijgen. Zij kunnen een afspraak maken bij de GGD.

Ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik nu geen derde inenting krijg

Bij het versturen van de brieven voor de derde inenting tegen Corona is bij Isala helaas iets fout gegaan. Er zijn brieven verstuurd die bedoeld waren voor patiënten die chemotherapie via infuus of pil hebben ondergaan. Deze zijn per ongeluk ook gestuurd naar patiënten die chemotherapie via een crème hebben gekregen. Ook zijn deze brieven verstuurd naar patiënten waarbij tumoren zijn opgespoord met een drankje of een vloeistof. Deze patiënten hoeven geen afspraak bij de GGD te maken voor een derde inenting. Isala biedt hiervoor haar oprechte excuses aan.

Extra informatie

  • Op de website van het RIVM staan vragen en antwoorden over de derde inenting voor mensen van wie het afweersysteem niet goed werkt.
  • Heeft u vragen over het coronavirus? Op de website www.coronavaccinatie.nl vindt u meer informatie. Of bel naar 0800-1351 (gratis).