Contact

Informatie voor patiënten van Isala

  1. Informatie voor patiënten van Isala
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Hier vindt u per ziektebeeld/aandoening informatie voor patiënten met Covid-19 die onder behandeling zijn in Isala. Maakt u zich zorgen over uw medische situatie? Stel dan uw vraag aan uw behandelend arts of bel met de polikliniek waar u onder behandeling bent.

De afdeling Longgeneeskunde vraagt alle patiënten met COPD die onder behandeling zijn van Isala zich aan te melden voor COPD beeldbellen. Wij willen u ook in deze tijden zo goed mogelijk zorg blijven bieden ondanks dat u nu niet naar het ziekenhuis kunt komen. Aanmelden COPD beeldbellen

Met een app die u installeert op uw eigen smartphone, iPad of tablet, krijgt u met regelmaat een aantal vragen over uw gezondheid. Uw antwoorden worden door de polikliniek Longgeneeskunde beoordeeld. 

Mocht u na het lezen van de informatie vragen hebben die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn, neem dan contact op met de afdeling Longgeneeskunde. Of bekijk de veel gestelde vragen over COPD beeldbellen in de patiëntenfolder COPD Beeldbellen.

Mensen met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa die afweer-onderdrukkende medicatie gebruiken behoren tot de mogelijke risicogroep voor het coronavirus. Dat betekent niet dat de kans om de infectie te krijgen groter is, maar wel dat de verschijnselen ernstiger kunnen verlopen dan bij mensen zonder de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Het voorkómen van een besmetting is daarom het allerbelangrijkste. Probeert u daarom sociale contacten en drukke omgevingen zo veel mogelijk te mijden en goede hygiënemaatregelen te nemen, zoals handen wassen. 

Werkt u in een vitaal beroep, maar is er ook een verhoogde kans is op blootstelling aan het virus, overleg dan met uw leidinggevende of bedrijfsarts wat in uw situatie verstandig is om te doen. Meer informatie vindt u op de site van de patiëntenvereniging CCUVN.   

Mocht u na het lezen van de informatie vragen hebben die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn, neem dan contact op met de afdeling MDL.

Mensen met diabetes hebben geen grotere kans om het coronavirus te krijgen. Er zijn wel aanwijzingen dat de ziekte ernstiger kan verlopen, mogelijk met name bij mensen met diabetes en complicaties.

Het Isala Diabetescentrum adviseert mensen met diabetes de adviezen van het RIVM in de gaten te houden. Net als alle Nederlanders is het verstandig sociale contacten zo veel mogelijk te mijden en goede hygiënemaatregelen te nemen, zoals handen wassen.

Heeft u een kind met diabetes? U kunt uw kind kunt met een gerust hart weer naar school laten gaan. In dit nieuwsbericht geven wij antwoord op een aantal veel gestelde vragen van ouders.

Zorg dat u voldoende insuline in huis hebt. Bij griepachtige klachten adviseren we u de temperatuur op te nemen. Bij temperatuur boven 38 graden en hoesten of moeilijk ademen: neem contact op met de huisarts. Als het niet lukt voldoende te drinken en/of bij braken, neem dan contact met de dienstdoende diabetesverpleegkundige.

Als een patiënt met kanker het coronavirus krijgt, kan de patiënt zieker worden dan een gezond persoon. We willen de risico’s zoveel mogelijk beperken voor onze patiënten en willen ook de kanker zo goed mogelijk blijven behandelen. U kunt erop vertrouwen, dat u ook in deze periode de beste zorg krijgt.

Bent u patiënt van het Oncologisch centrum en heeft u vragen? Kijk dan bij onze meestgestelde vragen

Wij wensen u veel sterkte en zijn er voor u.

Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat mensen met MS meer kans hebben op een ernstiger ziektebeloop na besmetting met COVID-19. Ook het risico op besmetting ligt niet hoger dan voor de rest van de Nederlandse bevolking.

Het coronavirus is met name een risico voor ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Sommige mensen met MS vallen binnen deze risicogroep, zeker wanneer zij andere gezondheidsproblemen hebben of minder mobiel zijn.

Bent u patiënt van Neurologie en heeft u vragen? Kijk dan bij onze meestgestelde vragen.

Uitgangspunt voor al onze informatie zijn de adviezen van: de MS Internationale Federatie (MSIF), de MS werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en het RIVM.

 

Voor mensen met reumatische aandoeningen in het algemeen en voor mensen die afweer-onderdrukkende medicatie gebruiken in het bijzonder, adviseert de afdeling Reumatologie van Isala te kijken op de site van ReumaNederland.

Mensen die weerstand-onderdrukkende medicijnen gebruiken hebben in het algemeen een iets hoger risico op infecties. Het voorkomen van een besmetting is daarom de eerste prioriteit.

Coronavaccinatie bij reumatische aandoeningen 
Lees voor meer informatie de veelgestelde vragen over de coronavaccinatie en reuma van ReumaNederland. Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met de NVR (Nederlandse Vereniging voor Reumatologie).

Meer Informatie 
Mocht u na het lezen van de informatie vragen hebben die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn, neem dan contact op met de afdeling Reumatologie.