Contact

Kant-en-klare spuiten, een prikkelende innovatie

  1. Kant-en-klare spuiten
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Patiënten in Isala die medicatie nodig hebben krijgen dat steeds vaker uit kant-en-klare spuiten. Deze innovatieve spuiten bieden veel voordelen. Medicatie wordt veiliger, langer houdbaar én verpleegkundigen houden meer tijd over voor de patiëntenzorg. Bovendien zijn de spuiten kosteneffectief.

Zorg verbeteren

Om de spuiten breder onder de aandacht te brengen, zijn het Isala Ziekenhuis en het Catharina Ziekenhuis een samenwerking aangegaan. Met de productie van lang houdbare, kant-en-klare steriele toedieningsgerede spuiten willen we de zorg verbeteren. Deze innovatie willen we op een transparantie manier delen. Wij staan paraat om de behoefte in andere ziekenhuizen te ondersteunen.

Medicatieveiligheid

Ziekenhuisapotheker Karin Larmené: ‘Vooraf gevulde, houdbare spuiten zijn de toekomst. Medicatie uit een ampul of flacon moet opgelost, verdund of opgetrokken worden, voordat deze aan de patiënt toegediend wordt. Daarbij bestaat het risico op besmetting of rekenfouten. Deze risico’s zijn er niet als de houdbare spuiten uit de afdelingsvoorraad gepakt kunnen worden. En, ook belangrijk gezien de werkdruk in de zorg, het scheelt verpleegkundigen tijd. Tijd die ze extra kunnen besteden aan de patiënten!’

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd of nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de kant-en-klare spuiten, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Gerrit de Weerd, hoofd Klinische farmacie, via (038) 424 84 03 of via het bedrijfsbureau van Isala Klinische farmacie, klinischefarmacieBB@isala.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op:de website prikkelendeinnovatie.nl

In Isala worden de kant-en-klare spuiten op vrijwel alle verpleegafdelingen gebruikt, en vooral op de IC, OK. 

De spuiten zijn tot een jaar houdbaar, gewoon bij kamertemperatuur, en voorkomen verspilling van medicatie.

Isala loopt voorop in de ontwikkeling van de duurzame medicatiespuiten.

Isala produceert de innovatieve spuiten als één van de weinige ziekenhuizen  in Nederland helemaal zelf. 

Het gebruik van houdbare spuiten verhoogt de medicatieveiligheid, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek