ISALA

Botbreuken bij kwetsbare ouderen

​Bekijk het eerste deel van de lezing.

 


Bekijk het tweede deel van de lezing.

 


Gastvrouw Carla Honing blikt met de sprekers terug op de avond.

 

 

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn Hilde Royen, internist ouderengeneeskunde, Rutger Zuurmond orthopedisch chirurg en Minka de Jong, ergotherapeut. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers uit hoe de specialistische zorg voor kwetsbare ouderen die een gebroken heup hebben in Isala geregeld is. Zij breken een lans voor verbetering van de zorg voor kwetsbare patiënten die een heupoperatie moeten ondergaan, waarin hun kwetsbaarheid de volle aandacht krijgt.

Hilde Royen

Hilde Royen (1962) is geboren in Nijmegen. Ze studeerde en volgde haar opleiding tot internist in Leiden en Amsterdam. Haar aandachtsgebied is ouderengeneeskunde. Ze is geïnteresseerd in procesoptimalisatie; hoe kan je werkprocessen nou optimaal stroomlijnen? Haar vakanties besteedt ze graag aan zeezeilen samen met haar man en hun twee kinderen.

Rutger Zuurmond

Dr. Rutger Zuurmond werkt sinds 2009 als orthopedisch chirurg in Isala. Hiervoor is hij opgeleid in Amsterdam en Groningen en heeft hij gewerkt in Edinburgh, Schotland. Daar heeft hij veel ervaring opgedaan met letsels van het steun- en bewegingsapparaat. In 2008 is hij gepromoveerd met als onderwerp botbreuken onder een kunstheup bij kwetsbare patiënten. Binnen de maatschap Orthopedie in Zwolle houdt hij zich met name bezig met ongevallen en letsels van het bewegingsapparaat.

Minka de Jong

Minka de Jong (1972) geboren in Noordoostpolder heeft de opleiding HBO-Ergotherapie in Amsterdam gevolgd en is in 1997 afgestudeerd. In 2000 is ze begonnen bij Isala na een wereldreis van zeven maanden. Voordat ze bij Isala kwam te werken heeft ze in Katwijk gewerkt in het Rijnlands Revalidatie Centrum gewerkt op de kinderafdeling. In 2009 is ze in Heino gestart als eerstelijnsergotherapeut. Ze heeft twee kinderen en ze houdt veel van hardlopen, skiën, concerten, steden, musea en film.