Contact

Nieuwbouw Isala Meppel

  1. Nieuwbouw Isala Meppel
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Met de nieuwbouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Bij de oplevering in 2021 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort.

Ontwerp

Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deerns. Lees hier meer over het ontwerp, materiaalgebruik en de rol van de omgeving in het ontwerp.

Planning 

Op 19 december 2019 werden de handtekeningen gezet door het bouwconsortium TDE en op 3 maart 2020 is de eerste paal geslagen. De officiële start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel. De oplevering van het nieuwe ziekenhuis is gepland voor eind 2021. Lees hier meer over de planning.

Volg de bouw

Wilt u weten hoe de nieuwbouw vordert? Op de pagina 'Volg de bouw' vindt u meer informatie en foto's! U kunt de bouw zelfs live volgen.

Ontwerp ziekenhuis

Architectenbureau Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deens.

Artist impression

De omgeving van het ziekenhuis is als inspiratiebron gebruikt voor het ontwerp.

Modern ziekenhuis

Isala Meppel wordt één van de modernste ziekenhuizen van Nederland.

Groene omgeving

Patiënten zijn in het nieuwe ziekenhuis omringd door veel daglicht én hebben uitzicht op het prachtige, groene Reestdal.