Contact

Nieuwbouw Isala Meppel

  1. Nieuwbouw Isala Meppel
Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Met de nieuwbouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in een van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Bij de oplevering in 2021 voldoet het complex aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, hygiëne, flexibel ruimtegebruik en comfort.

Duurzaamheid

Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deerns. In het definitief ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol: geen gasaansluiting meer, maar zonnepanelen. Energie wordt opgeslagen door middel van warmte-koude opslag. In een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Daarnaast hebben de architecten voor deze locatie van het ziekenhuis de omgeving als inspiratiebron gebruikt. Patiënten zijn in het nieuwe ziekenhuis omringd door veel daglicht én hebben uitzicht op het prachtige, groene Reestdal.

Planning 

  • Eerste: Op 3 maart 2020 is de eerste paal geslagen. De officiële start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel. 
  • Oplevering: De oplevering van het nieuwe ziekenhuis is gepland voor eind 2021.
  • In gebruikname: Begin 2022 gaan we proefdraaien en verhuizen we naar het nieuwe ziekenhuis. 

Volg de bouw

Wilt u weten hoe de nieuwbouw vordert? Kijk live mee.

Ontwerp ziekenhuis

Architectenbureau Vakwerk Architecten heeft het ziekenhuis ontworpen in samenwerking met ingenieursbureau Deens.

Artist impression

De omgeving van het ziekenhuis is als inspiratiebron gebruikt voor het ontwerp.

Modern ziekenhuis

Isala Meppel wordt één van de modernste ziekenhuizen van Nederland.

Groene omgeving

Patiënten zijn in het nieuwe ziekenhuis omringd door veel daglicht én hebben uitzicht op het prachtige, groene Reestdal.