Contact

Planning bouw

  1. Planning nieuwbouw
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis is eind 2019 van start gegaan. De oplevering staat gepland voor 15 december 2021. We verhuizen in het weekend van 18 maart 2022 ziekenhuis. En op maandag 21 maart 2022 nemen we het ziekenhuis echt in gebruik. Volg hier de planning en de bijzondere mijlpalen.

Ondertekening bouwpartners

Op 19 december werd de samenwerking met het bouwconsortium TDE bekrachtigd met een handtekening.

Ondertekening  bouwpartners Ondertekening door het bouwconsortium

Eerste paal

Op 3 maart 2020 werd de eerste paal geslagen. De officiële start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Meppel. 

Eerste paal De eerste paal werd in de grond geslagen

Hoogste punt

Na een bouwtijd van slechts negen maanden bereikte het bouwconsortium TDE het hoogste punt van de nieuwbouw Isala Meppel en Noorderboog. Op 9 december 2020 werd deze mijlpaal gevierd. 

Vlag hijzen hoogste punt Het hijsen van de vlag op het hoogste punt

Omdat er door corona geen festiviteiten op de bouwplaats georganiseerd konden worden, heeft Bouwbedrijf Trebbe onderstaande film gemaakt over de voortgang van de nieuwbouw.

Oplevering

Op 15 december heeft bouwconsortium TDE (Trebbe, Dura Vermeer en EQUANS) het nieuwe all-electric ziekenhuis in Meppel opgeleverd aan Isala. In 21 maanden is er een prachtig, duurzaam en gezond gebouw neergezet, dat natuurlijke rust uitstraalt en waarin het prettig bewegen is.

Lees hier het hele bericht over de oplevering en bekijk het mooie timelapse filmpje van de live webcam beelden.

 

Rob Dillmann ontvangt cheque van TDE

Verhuizing

In het eerste kwartaal van 2022 nemen we het ziekenhuis in gebruik en gaan we proefdraaien. We verwachten 18 en 19 maart 2022 te verhuizen naar het nieuwe ziekenhuis.

Nieuwbouw Isala Meppel De artist impression van het nieuwe ziekenhuis

19 december 2019: Ondertekening overeenkomst Bouwconsortium

"Samen aan de slag"

Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Isala: ‘Samen met de bouwpartners kunnen we een stevige investering doen in de zorg in Drenthe met een duurzaam en zeer gebruikersvriendelijk ziekenhuis. Wij zien er naar uit om samen aan de slag te gaan.”

Onthulling Artist Impression van Vakwerk Architecten

De maquette van het nieuwe ziekenhuis in Meppel

3 maart 2020: De eerste paal is geslagen.

De touwtrekkers

Patiënten, medewerkers en burgemeester trokken samen de eerste paal de grond in.

"Fijne samenwerking met alle partijen"

Burgemeester Richard Korteland is verheugd over de komst van nieuwe ziekenhuis in Meppel en blij met de fijne samenwerking met alle partijen.

9 december 2020: Hoogste punt

Na een bouwtijd van slechts negen maanden bereikte het bouwconsortium TDE het hoogste punt van de nieuwbouw Isala Meppel en Noorderboog.

Vlag hijzen

Het hoogste punt werd gemarkeerd door het hijsen van de vlag door Erwin Duits, voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderboog en Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala. 

Ervaringen