ISALA

Publieksacademie 18 mei Beroerte

​Als je getroffen wordt door een beroerte, staat je leven op z’n kop. Behandeling en herstel in het ziekenhuis. Thuis verder revalideren. Maar wat betekent dit eigenlijk voor je dagelijkse leven? En wat vraagt dit in het bijzonder van mantelzorgers? Waar kun je voor hulp of met je verhaal terecht? Onze sprekers lichten het graag toe tijdens de Publieksacademie in Isala Diaconessenhuis op woensdag 18 mei a.s.

De lezing begint om 19.30 uur in de Ontmoetingsruimte van Isala Diaconessenhuis in Meppel. De lezing is geschikt voor iedereen en is gratis toegankelijk. Kaarten voor de avond zijn te bestellen via www.isala-diaconessenhuis.nl/publieksacademie

   Beroerte: zorg voor patiënt én mantelzorger


Sprekers
Sprekers tijdens de avond zijn Jeroen Trip (neuroloog Isala Diaconessenhuis), Peter van den Berg (Isala in Zwolle), Mathilde van Dam (ketencoördinator Stroke Service Meppel Steenwijkerland e.o.) en Mirjam Büter (sociaal werker Mantelplatform Meppel). Zij hebben tijdens hun werk allemaal te maken met de impact van een beroerte op enerzijds patiënt en anderzijds verwanten. Hoe zorgen zij samen voor de best mogelijke zorg? Op het cruciale moment bij het vaststellen en snel behandelen van een beroerte, maar ook als een patiënt thuis gaat revalideren. Een periode die maanden kan duren. Een beroerte heeft dus niet alleen impact op de patiënt, maar ook op zijn naasten in de directe omgeving. Waar kunnen zij met hun vragen en verhalen terecht? Hoe vind je balans in het zorgen voor je partner en het zorgen voor jezelf? Tijdens de Publieksacademie deelt daarom ook een verwant zijn persoonlijke verhaal met de aanwezigen.
Naast voorlichting en uitleg is er tijdens de Publieksacademie ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Meer informatie over een beroerte is ook te vinden op www.isala-diaconessenhuis.nl/neurologie

Partners
Artsen en medewerkers van Isala en Isala Diaconessenhuis verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle en Isala Diaconessenhuis in Meppel, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. Tijdens de Publieksacademies is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Partners die de Isala Publieksacademie in Meppel ondersteunen zijn: Meppeler Courant en Steenwijker Courant.