ISALA

Bekkenbodemproblemen en incontinentie

​Meer dan één miljoen Nederlanders hebben last van bekkenbodemklachten. Eén van de bekendste klachten is urine-verlies (incontinentie). Een aandoening die een zeer groot effect op iemands leven kan hebben. Gelukkig is daar vaak wel wat aan te doen. In het bekkenbodemcentrum van Isala Diaconessenhuis en Isala Zwolle worden vrouwen met urine-incontinentie en verzakkingsproblematiek behandeld. Maar wat betekent het om last te hebben van urine-incontinentie? Welke behandelingen zijn er? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Specialisten vertellen hier graag meer over tijdens de Publieksacademie op woensdag 2 november a.s.


De lezing begint om 19.30 in de Ontmoetingsruimte in Isala Diaconessenhuis in Meppel. De lezing is geschikt voor iedereen en is gratis toegankelijk. Kaarten voor de avond zijn te bestellen via publieksacademie@isala.nl.

Sprekers

Sprekers tijdens de avond zijn Herbert Barkema (huisarts), Vincent Jongen (gynaecoloog), Chris Bout (uroloog), Alet Meppelink (continentieverpleegkundige) en Hennie Weltevreden en Margrethe Wester (bekkenfysiotherapeuten). Ook zal een ervaringsdeskundige haar verhaal doen tijdens deze avond.

Naast voorlichting en uitleg is er tijdens de Publieksacademie ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Partners

Artsen en medewerkers van Isala en Isala Diaconessenhuis verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle en Isala Diaconessenhuis in Meppel, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. Tijdens de Publieksacademies is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Partners die de Isala Publieksacademie in Meppel ondersteunen zijn: Meppeler Courant en Steenwijker Courant.