ISALA

Mooie bijdrage aan teams Alpe d'HuZes

Het team van het Oncologisch centrum dat deel gaat nemen aan de Alpe d'HuZes heeft afgelopen woensdag tijdens wereldkankerdag ruim 700 rozen verkocht. Zij gaven aan dat het een bijzondere dag was, waarbij veel mooie en emotionele verhalen zijn gedeeld.

  

's Middags kwam de familie Lettink langs om een cheque te overhandigen van €1260,- voor de deelname aan de Alpe d'HuZes. Zij hebben dit bedrag opgehaald na het overlijden van mevrouw Lettink. Kleindochters Britt en Lynn namen het initiatief voor deze bijzondere actie.

 
 

Wereldkankerdag

Woensdag 4 februari was het wereldkankerdag. Deze dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag waarbij mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Het doel van deze dag is het bewustzijn rondom kanker te vergroten en preventie, opsporing en behandeling aan te moedigen. Ook wordt het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker onderstreept deze dag.

Het Isala Oncologisch centrum vindt dit erg belangrijk en is hier dagelijks mee bezig. Zo nemen twee teams van het Oncologisch centrum deel aan het beklimmen van de Alpe d’HuZes op 4 juni om samen de strijd aan te gaan tegen kanker. Zij proberen zoveel mogelijk geld op te halen wat ten goede komt aan onderzoek om van kanker een chronische ziekte te maken. Daarom verkochten zij op wereldkankerdag witte rozen, waarvan de gehele opbrengst gaat naar de Alpe d’HuZes.

Kijk voor meer informatie over de deelname aan de Alpe d’HuZes op de website.