ISALA

Groen vinkje voor prostaatkankerzorg

Isala Oncologisch centrum voldoet aan de minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Dit blijkt uit onderzoeksgegevens in de Patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg, geactualiseerd door
ProstaatKankerStichting. Op basis van deze gegevens worden groene vinkjes toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan de minimumvoorwaarden. 

In de Patientenwijzer Prostaatkanker ziet de patiënt welke ziekenhuizen in de buurt aan de voorwaarden voldoen. Deze Patientenwijzer is ontwikkeld door de ProstaatKankerStichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest.

Urologische oncologie in Isala

Ieder jaar zien de urologen van Isala ongeveer 280 nieuwe patiënten met prostaatkanker. Het is de meest voorkomende kanker bij mannen in Nederland. Binnen Isala Oncologisch centrum worden alle patiënten met prostaatkanker besproken in een multidisciplinair overleg waarbij er ook videocontact is met het UMCG. Vervolgens wordt er een goed onderbouwd behandelplan opgesteld. Uroloog Ed te Slaa: ‘Iedereen die betrokken is bij prostaatkankerzorg in Isala is blij met het behaalde keurmerk. Maar dit betekent niet dat we nu klaar zijn. We blijven met ons team bezig om de totale prostaatkankerzorg voor onze patiënten naar een hoger niveau te brengen.’

Meer weten?

Naast prostaatkankerzorg, vallen de volgende aandoeningen onder de urologische oncologie: blaaskanker, nierkanker, peniskanker en zaadbalkanker. Meer weten over de afdeling Urologische oncologie van Isala? Bezoek dan de website.