ISALA

Hotel- en thuisdialyse verhuist op 30 en 31 augustus

​In het weekend van 30 en 31 augustus verhuist de afdeling Hotel- en thuisdialyse van de Weezenlanden naar gebouw Q van Isala aan de Dokter Spanjaardweg 1 in Zwolle. De afdeling maakt deel uit van het Dialysecentrum dat gevestigd is in het Isala ziekenhuis. Op maandag 1 september wordt het nieuwe onderkomen in gebruik genomen.

De afdeling Hotel- en thuisdialyse behandelt patiënten met een kunstnier. Bij de kunstnierbehandeling (hemodialyse) wordt ‘vuil’ bloed uit het lichaam gepompt naar een kunstnier, waarin het bloed wordt gezuiverd. De machine geeft vervolgens het schone bloed weer terug. De afdeling verhuist haar twaalf hemodialysestations en krijgt er een trainingsruimte voor thuisdialyse bij. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verbouw van het voormalige Sanquin-gebouw (bloedbank) en wordt een nieuwe, moderne en prettige omgeving voor dialysepatiënten en medewerkers gerealiseerd.

Nieuwe naam: Actieve dialyse en thuisdialyse

Marianne Galgenbeld, leidinggevende: “Als wij ons nieuwe gebouw betrekken, wijzigt onze afdelingsnaam. De huidige naam ‘Hotel- en thuisdialyse’ laten we dan los. We gaan verder als afdeling ‘Actieve dialyse en thuisdialyse’. Aan onze zorg veranderen we uiteraard niets. Onze patiënten kunnen nog steeds rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn.”

Open dag

In november organiseert de afdeling een open dag voor geïnteresseerden. Marianne: “Onze patiënten komen hier zeer frequent. Voor hen is het fijn als het thuisfront een kijkje kan nemen, zodat ze een beeld hebben van de omgeving waar hun familielid zoveel tijd doorbrengt.” Zodra de datum en het programma bekend zijn, publiceren we deze op de site.

Meer informatie

Heeft u vragen over de verhuizing, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling, telefoonnummer (038) 424 25 89.

Nieuw bezoekadres per 1 september:
Isala
Gebouw Q
Dialysecentrum, afdeling Actieve dialyse en thuisdialyse
Dokter Spanjaardweg 1
8025 BT Zwolle
t (038) 424 25 89
f (038) 424 37 19

 
 Fotobijschrift 1. Entree gebouw Q, afdeling Actieve dialyse en thuisdialyse. 


 Fotobijschrift 2. Ontvangstbalie.   

 

 Fotobijschrift 3. Overzicht vanaf de entree op de afdeling Actieve dialyse en thuisdialyse.

 

 Fotobijschrift 4. De afdeling krijgt twaalf hemodialysestations.

 
 Fotobijschrift 5. Uitzicht op de kleine binnentuin.
 
 
 Fotobijschrift 6. De kastruimte voor persoonlijke spullen van dialysepatiënten.