ISALA

Infuuspatiënten en OK-patiënten Pijncentrum naar Diaconessenhuis voor betere dienstverlening

​Zo’n 50 patiënten krijgen in Zwolle pijnbehandelingen via het infuus. De pijnarts neemt hen daarvoor een etmaal tot een kleine week op. Daarnaast heeft het Pijncentrum jaarlijks ongeveer 60 patiënten die een neurostimulator geïmplanteerd krijgen. Opereren in het Diaconessenhuis in Meppel biedt de pijnartsen de nieuwe mogelijkheid om ongeveer 60 patiënten meer per jaar te behandelen aan hun pijnklachten met epiduroscopie, een kijkoperatie aan de binnenzijde van de wervelkolom. Pijnpatiënten die opgenomen moeten worden, behandelt Isala voortaan in Meppel in plaats van in Zwolle.

Meer pijnpatiënten geholpen

De operaties worden inmiddels al in Meppel uitgevoerd. In september starten daar ook de infuuspatiënten. In Meppel is meer ruimte op de operatiekamers beschikbaar en het Pijncentrum krijgt daar eigen verpleegbedden. Zo kan Isala meer pijnpatiënten helpen. Isala bestaat nu uit twee ziekenhuislocaties en wil de totale ziekenhuiscapaciteit zo maximaal mogelijk inzetten. Die verplichting heeft een zorginstelling, maatschappelijk gezien.

Communicatie

Isala beseft dat het voor pijnpatiënten uit Zwolle en omgeving vervelend is dat men verder moet reizen. Een deel van de patiënten reist overigens korter, omdat ze ten Noorden van Zwolle wonen. De communicatie is maatwerk. Bij voorkeur informeren de pijnartsen mensen persoonlijk op het spreekuur. Of ze worden gebeld. In een deel van de gevallen informeren we mensen per brief. Natuurlijk nodigen we iedereen uit ons zijn vragen te stellen. Met vragen kunnen patiënten contact met het Pijncentrum van Isala in Zwolle opnemen op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op (038) 424 2698.

Natuurlijk moment

Alle 1500 poliklinische patiënten blijven jaarlijks het Pijncentrum in Zwolle voor het spreekuur bezoeken. Ook het Diaconessenhuis kent een Pijncentrum. De verplaatsing van de klinische patiënten van Zwolle naar Meppel is een natuurlijk moment voor beide Pijncentra om zich verder voor te bereiden op een fusie.