ISALA

Isala Harthuis

Problemen aan hart, longen of vaten hebben een enorme impact op patiënten. Onder meer door de onzekerheid die het kan geven. Wat mag ik wel en wat niet? En hoe kan ik gezonder leven? Bij Isala Harthuis kunnen patiënten terecht voor advies, leefstijl- en beweegprogramma’s maar ook begeleiding op afstand met e-health is mogelijk.


De kracht van Isala Harthuis is dat niemand u als patiënt vertelt wat u moet doen, maar juist adviseert en stimuleert om dingen te veranderen. Het team bestaat uit een cardioloog, verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werker en psycholoog. Samen met dit team stellen patiënten de doelen vast die zij willen bereiken. Bijvoorbeeld gezonder eten en/of meer bewegen. In het leefstijlprogramma van Isala Harthuis is onder meer aandacht voor gezond eten, stoppen met roken, alcoholgebruik en het voorkomen van stress. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s voor het verbeteren van de conditie. Zo kunnen patiënten in een veilige omgeving ervaren wat ze wel en niet aankunnen.

Blijven werken aan de conditie is belangrijk. Ook als iemand hersteld is en weer aan het werk gaat. Voor deze groep mensen of voor wie het Harthuis net wat te ver is of problemen hebben met vervoer, is er telehartrevalidatie. Met een beweegprogramma op een smartphone van Isala Hartcentrum kan men zelf aan de slag en de resultaten in de gaten houden. In het ziekenhuis kijkt een verpleegkundige mee naar de vorderingen. Dat hartrevalidatie helpt, blijkt uit de reacties van de deelnemers maar ook uit de harde cijfers. Wie revalideert heeft vijftig procent minder kans op een heropname in het ziekenhuis en dertig procent minder kans om te overlijden aan een hartprobleem.

Meer informatie

Isala Harthuis