ISALA

Isala Publieksacademie 11 maart, bekkenbodemklachten

Isala Publieksacademie houdt op maandag 11 maart haar eerste lezing in 2013 over het thema Bekkenbodemklachten, specifiek urine verlies bij vrouwen en kinderen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders, jong en oud, mannen en vrouwen, hebben last van bekkenbodemklachten. Eén van de bekendste klachten is urine-incontinentie. Een aandoening die een zeer groot effect op iemands leven kan hebben, maar waar gelukkig vaak wel wat aan te doen is. Ook wordt tijdens de lezing specifiek ingegaan op urine-incontinentie bij kinderen. De lezing begint om 19.30 uur. Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

Lezing gemist?

Heeft u de Isala Publieksacademie gemist of wilt u de lezing graag nog een keer terugkijken? Bekijk dan het filmpje van de lezing.

Isala bekkenbodemcentrum

In het Isala bekkenbodemcentrum worden vrouwen met urine-incontinentie behandeld. Daarnaast bestaat binnen Isala ook bijzondere expertise op het gebied van plasproblemen en urine-incontinentie bij kinderen. Wat is het effect van urine-incontinentie? Welke behandelingen zijn er? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Want het feit blijft dat incontinentie nog steeds een aandoening is, waar een taboe op ligt.

Sprekers

De sprekers van deze avond zijn Hugo van Eijndhoven (uro-gynaecoloog) en Jan Willem van Capelle (uroloog). Zij gaan ook graag met u in gesprek over urine-incontinentie bij vrouwen en kinderen.

Isala Publieksacademie

Isala organiseert dit jaar voor de tiende keer de Isala Publieksacademie. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.​