ISALA

Janneke Hoekerd-Hop blogt over haar leven met acute lymfatische leukemie

Janneke Hoekerd-Hop is onder behandeling in Isala en is opgenomen geweest op de afdeling Oncologie/Hematologie. In een blog vertelt zij over haar leven met acute lymfatische leukemie.

Na me al twee maanden niet goed te hebben gevoeld, toch maar eens naar de dokter gegaan voor een check-up. Ze vertrouwde het niet, die middag nog moest ik met spoed naar het ziekenhuis voor opname. Ik moest achter een sluis liggen op V2.3: Oncologie/Hematologie. Een dag later, na een vervelende beenmergpunctie, werd duidelijk dat ik acute lymfatische leukemie heb. Ik heb nu vier kuurperiodes gehad, waarin mijn haren zijn uitgevallen en ik verschillende bijwerkingen van de medicatie heb meegemaakt..... en mijn man naast/met mij. We zijn erg goed opgevangen door de verpleegkundigen op de afdeling, zij hebben ons klaargestoomd voor alles wat we konden verwachten.

30 maart heb ik mijn allogene stamceltransplantatie ondergaan. Dit betekent dat ik de stamcellen van een donor heb gekregen, in de hoop dat die mijn beenmerg opnieuw aanmaken zodat de leukemie verdwijnt. Mijn zusje was mijn 100% match, waar wij allemaal erg dankbaar voor zijn. Nu zit ik in de afwachtperiode. Gaat mijn lichaam die nieuwe stamcellen accepteren? Ik heb nu wekelijks een controle bij mijn hematoloog en hoop dat ik over twee jaar kan zeggen dat ik leukemie vrij ben!

Ik houd sinds ik ziek ben een blog bij op: jannekehoekerdhop.wordpress.com.