ISALA

Laboratoriumarts Ellen Kramer ontvangt Borstprijs

​Op het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC) ontving laboratoriumarts Ellen Kramer de J.G.G. Borstprijs.

In 1992 is de Prof. dr. J.G.G. Borstprijs ingesteld. Deze is alleen bestemd voor hen die bijzonder hebben bijgedragen aan het verbeteren van de communicatie tussen arts en klinisch chemicus. Deze prijs wordt toegekend door het bestuur van de NVKC op voordracht van de leden en alleen bij voordracht van een bij uitstek geschikte kandidaat. Ellen ontving deze prijs o.a. voor haar service, kwalitatief perfecte diagnostiek, grote betrokkenheid bij patiëntenzorg, samenwerking en onderwijs.

Ontvoerd

‘Ik werd letterlijk ontvoerd om de prijs in ontvangst te mogen nemen’, vertelt Ellen. ‘De J.G.G. Borstprijs wordt alleen uitgereikt als er een bij uitstek geschikte kandidaat is. En dat vonden ze mij kennelijk, dus ik voel mij zeer vereerd. Ook omdat de prijs nog maar vijf keer eerder is toegekend, voor het laatst in 2007 aan een huisarts. Ik mocht de prijs ophalen, maar we hebben 'm als afdeling natuurlijk met z'n allen verdiend. Ik denk dat we met z’n allen trots mogen zijn op de erkenning die ons laboratorium krijgt van de buitenwereld. Ik wil mijn collega’s dan ook graag bedanken voor de samenwerking! Het gaat om werken met je hart en om je elke dag weer te realiseren dat de patiënten voor wie je werkt zich in een kwetsbare fase van hun leven bevinden. We zijn er allemaal verantwoordelijk voor om het zo goed mogelijk te doen. We gaan door om er samen iets moois van te maken.’

Ellen Kramer (links) neemt prijs in ontvangst

 

Geschikte kandidaat

Ellen kreeg de onderscheiding voor vierentwintig jaar werk in de hemato-oncologie. Daarbij is zij verantwoordelijk voor de hematologische-oncologische diagnostiek en het deel van het transplantatiecentrum binnen het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium in Isala. In de lofrede van het NVKC staat dat zij in samenwerking met de hemato-oncologen het laboratorium een unieke plaats heeft gegeven bij diagnostiek en therapie. Ook draagt Ellen haar kennis lokaal, regionaal en landelijk uit en is zij een gezichtsbepalend figuur in de opleiding en nascholing van de Nederlandse hematologen. Ze heeft de hematologische-oncologische diagnostiek op haar afdeling op hoog niveau gebracht. Hierbij zijn haar uitstekende contacten met de kliniek en aanpalende ondersteunende specialismen van groot belang geweest.

Dit is slechts een greep uit de lofrede van het NVKC. Ga naar de website voor het volledige bericht.

Beleef je smaak

Daarnaast is Ellen ook initiatiefnemer van Stichting Beleef je Smaak. Samen met Jonnie en Thérèse Boer (De Librije) en Otto Visser (hematoloog bij het VU Medisch Centrum) heeft zij het afgelopen jaar een basis gelegd voor verbetering van de kwaliteit van leven van (ex-) kankerpatiënten. In deze unieke samenwerking is een begin gemaakt aan wetenschappelijk onderzoek naar smaakbeleving bij patiënten die zijn behandeld tegen kanker.