ISALA

Longpunt Meppel: Slapen, snurken, apneu en een longaandoening

​Dinsdag 19 september gaat het bij Longpunt Meppel over ‘Slapen, snurken, apneu en... een longaandoening; de klachten en behandeling’. Als long- of hartpatiënt kunt u last hebben van slaapapneu en of snurken. Maar wat is dit eigenlijk en welke behandeling is dan mogelijk?
Peter de Vries, physician assistent en werkzaam in het Isala Diaconessenhuis te Meppel, zal u hier alles over vertellen. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met hem in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Let op nieuwe locatie

Kerkelijk Centrum Trias (zaal van de Oude Kerk)
Groenmarktstraat 6 Meppel
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink (0528) 371 821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar namelijk last van.

Longpunt

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.