ISALA

Nazorgcentrum IntermeZZo start met wekelijkse middag in Isala Kampen

Donderdag 8 januari start nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle i.s.m. Isala Kampen een inloopmogelijkheid voor mensen met kanker. Elke donderdagmiddag kunnen belangstellenden terecht in de polikliniek van Isala aan het Engelenbergplantsoen 7 van 13.30 tot 16.30 uur. 

IntermeZZo biedt mensen met kanker én hun naasten, voorlichting, aandacht en ondersteuning. Dit aanvullend op de medische behandelingen. Doel is kankerpatiënten én hun naasten te informeren en te ondersteunen zodat zij de regie op hun eigen proces en hun leven kunnen (her)nemen. 

 

Voorlichting
Nazorgcentrum IntermeZZo is in 2010 opgezet als een zelfstandige Stichting. In samenwerking met het Isala Oncologisch centrum is recent een uitgebreid voorlichtingsprogramma ontwikkeld, genaamd ’informatie over de gevolgen van kanker’. 

De voorlichting bestaat uit bijeenkomsten, workshops en cursussen. Hieraan werken mee: medisch specialisten, huisartsen, bedrijfsartsen en een scala aan andere professionals.
Het gaat om onderwerpen als: gezonde voeding, weer gaan werken, borstprothese, de laatste levensfase, hoe vertel ik het de kinderen, omgaan met zaken als stress, intimiteit, conditie en vermoeidheid, tips voor mantelzorgers, gespreksgroep voor nabestaanden. 

Speciaal voor Kampen
Op donderdagmiddag zijn twee gastvrouwen in de polikliniek in Isala Kampen aanwezig die informatie op maat kunnen geven. Of om een luisterend oor bieden en een gesprek aan te gaan met de gasten.
Alle overige activiteiten van IntermeZZo vinden plaats in Zwolle, waar IntermeZZo is gevestigd in gebouw B aan de dr. Spanjaardweg 29.

IntermeZZo staat los van LeMKa, het Kamper inloophuis aan de Noordweg 129. LeMKa biedt mensen met kanker de inloopmogelijkheid op dinsdagmiddag en vrijdagochtend met een eigen aanbod. 

Voor meer informatie of het reserveren van deelname aan bijeenkomsten kijk op: www.voorlichtingkanker.nl