ISALA

Nieuwsbrief Trombosedienst, nr. 1, januari 2016

Instelgebied INR-waarden

In de Ledenvergadering van de FNT (Federatie Nederlandse trombosediensten) is besloten dat de trombosediensten zich met ingang van 1 januari 2016 conformeren aan de internationaal gehanteerde therapeutische INR-waarden. Deze waarden zijn 2.0-3.0 voor de 1e en 2.5-3.5 voor de 2e intensiteitsgroep.

Door internationale waarden te hanteren is het eenvoudiger de Nederlandse doseerkwaliteit te beoordelen en te vergelijken en kan ook gemakkelijker worden deelgenomen aan wetenschappelijk onderzoek.

Let op
Wat verandert er voor u als patiënt: Het kan zijn dat uw INR-waarde nu in een ander streefgebied gaat vallen! Ook kan het voorkomen dat u minder tabletjes moet innemen.

Nieuw zorgportaal

In de loop van 2016 gaan we starten met een nieuw zorgportaal van de trombosedienst. Dit portaal is toegankelijk voor u als patiënt. Wij zouden aan u willen vragen om hier zo veel mogelijk gebruik van te maken. U kunt via dit portaal alles aan ons doorgeven! Dus u hoeft niet meer telefonisch contact met ons op te nemen. Zodra wij hier mee gaan starten zullen wij u duidelijke informatie verstrekken hoe u dit portaal kunt gaan gebruiken.

Emailadres

Let op
Wij vragen u dringend uw emailadres aan ons door te geven.
  •  U krijgt vanaf het moment dat uw emailadres bij ons bekend is uw kalender via de email. Wij informeren u over het nieuwe zorgportaal straks dan ook via de email.
  • Iemand anders mag ook uw belangen/gegevens ook behartigen, dat kan een familielid zijn of een andere mantelzorger. Het is belangrijk dat u dat dan aan ons doorgeeft.
  • Als wij met het nieuwe zorgportaal gaan werken krijgt u van ons op uw kalender niet meer de locatie getoond waar u kunt gaan prikken.
  • De priklocaties kunt u vinden op de website van Isala, daar staan de actuele openingstijden van al onze priklocaties.
Tabletten vergeten?
Binnen 24 uur kunt u de tabletten inhalen, ongeacht de hoeveelheid tabletten. U hoeft dit niet aan ons te melden. 
Kalender niet ontvangen?
Ga door met het weekschema van de vorige kalender, en neem contact op met de trombosedienst op werkdagen van 8:30 – 17:00 uur.

 Contactgegevens

trombosedienst.zwolle@isala.nl

t (038) 424 2521 op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur.

t (038) 424 2521 buiten kantooruren. U krijgt informatie via een bandje. Tip: luister het bandje in zijn geheel af.