ISALA

Open dag Isala Dermatologisch centrum

Zaterdag 20 mei opent Isala Dermatologisch centrum (Dr. Spanjaardweg 29, Zwolle) haar deuren van 10.00 - 14.00 uur. Een unieke kans om een kijkje te nemen.

  

Bij Isala Dermatologisch centrum kunt u, op verwijzing van uw huisarts, terecht voor diagnostiek en behandeling van verschillende (huid) aandoeningen zoals eczeem, psoriasis, aambeien, spataderen en huidkanker. Maar denk ook aan cosmetische behandelingen bijvoorbeeld het verminderen van rimpels en pigmentvlekjes.

Huidkanker

Is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en staat in de top 3 van de meest voorkomende vormen van kanker. De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Dermatoloog Hanke de Vijlder: ‘Het is daarom belangrijk mensen bewust te maken van de gevaren van te veel en/of onbeschermd zonnen. Een beetje zon doet een mens goed, maar teveel zonnen is een risico.’

Kijkje in de OK

Tijdens de open dag kunt u de OK bezoeken waar patiënten met huidkanker worden geopereerd met ‘Mohs’ micrografische chirurgie’: een poliklinische behandeling waarbij de dermatoloog huidkanker nauwkeurig en weefselsparend verwijdert. De kans dat de kanker hierna terugkomt, is lager dan bij andere technieken.

Op 20 mei is het ook landelijke Huidkankerdag; op 18 en 19 mei staan medewerkers van het Isala Dermatologisch centrum van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur met een stand in de Centrale hal van Isala in Zwolle. Zij informeren u over preventie, zelfcontrole, diagnostiek en behandeling van huidkanker.

Meer informatie

Open dag dermatologie 2017