ISALA

Publieksacademie 11 november: Straling, uw behandeling in veilige handen

​Röntgenfoto’s, CT-scans en bestraling. Termen uit de ziekenhuiswereld die regelmatig voorbij komen. Maar wat is straling eigenlijk? Hoe werkt de apparatuur waarbij straling wordt gebruikt? En hoe zorg je er voor dat deze medische apparaten veilig worden ingezet bij de diagnose en de behandeling van een patiënt? Want elk apparaat vraagt om specifieke vaardigheden en kennis, ook op het gebied van veilig werken.

Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 11 november a.s. komen deze onderwerpen aan bod. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. De lezing is ook te volgen via live de webstream op www.isalapublieksacademie.nl. Met #IPA13 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Sprekers

De sprekers op de avond zijn Miranda van ’t Veer-ten Kate, radioloog, Hester Arkies, nucleair geneeskundige, Erwin Wiegman, radiotherapeut-oncoloog en Jorn van Dalen, klinisch fysicus.
Alle sprekers zijn werkzaam bij Isala. Tijdens de avond worden de CT-scan, de PET-scan en de zogeheten lineair versneller van diverse kanten belicht. Voor het veilig gebruik van de apparatuur en het bepalen en optimaliseren van de stralingshoeveelheden heeft de klinisch fysicus nauwe samenwerking met de radioloog, de nucleair geneeskundige en de radiotherapeut-oncoloog. Uiteraard is er ruime aandacht voor het stellen van vragen.

Partners

Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.