ISALA

Speekselklier expertisecentrum

​De afdeling Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie houdt zich al meerdere jaren intensief bezig met aandoeningen van de speekselklieren. Hieronder vallen tumoren, infecties, functiestoornissen, auto-immuun aandoeningen en obstructieproblematiek zoals bij speekselstenen. Een groot aantal huisartsen, tandartsen en specialisten verwijst naar onze afdeling (ook supra regionaal).

Er is ruime expertise in de diagnostiek van afwijkingen in het gebied van de grote speekselklieren (radiologie, sialografie, endoscopie). Met de afdelingen pathologie, reumatologie en radiologie bestaat er een goede samenwerking voor eventuele aanvullende diagnostiek. Met betrekking tot parotis-chirurgie is er inmiddels een ruime ervaring met kliersparende techniek met behoud van functie en esthetiek. Ten behoeve van de integriteit van de nervus facialis wordt standaard gebruik gemaakt van zenuwmonitoring. Endoscopie van de grote speekselklieren kan op indicatie een minimaal invasieve, aanvullende techniek zijn bij diagnostiek en behandeling van obstructies en infecties.

Coördinator van het Speekselklier Expertisecentrum is MKA chirurg Johan van Ingen. Hij heeft zich na zijn registratie als specialist MKA chirurgie specifiek toegelegd op diagnostiek en behandeling van speekselklierpathologie en is een van de voorlopers in Nederland met betrekking tot minimaal invasieve technieken en chirurgie.

Afspraak maken

ZorgDomein: Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie => Speekselklierafwijkingen => Polikliniek MKA chirurgie Isala (tel: 038 4242881 / Fax 038 424 2836).