ISALA

Zij houden Nederland in leven van start

​Op 16 mei registreerden tientallen regisseurs, camera- en geluidsmensen bij ruim 30 zorginstellingen – waaronder Isala – 24 uur lang de dagelijkse zorg. Woensdag 3 september is de eerste uitzending. Isala neemt ook deel aan dit programma.

De EO noemt de tv-serie Zij houden Nederland in leven een ode aan de zorg. Niet eerder werd er voor een tv-programma op zo’n grote schaal gefilmd in zorginstellingen. In de vijf afleveringen krijgt heel Nederland een inkijkje in het dagelijks werk van de 1,2 miljoen werknemers in de zorg.

Tijdens de eerste aflevering die op woensdag 3 september om 20.30 uur bij de EO op NPO1 wordt uitgezonden, is Isala nog niet te zien. In de uitzendingen van 10 en 17 september komen de verhaallijnen die bij Isala gefilmd zijn, rond een hersentumoroperatie en een fertiliteitstraject, aan bod.

Duim omhoog

Het programma heeft een eigen website: www.zijhoudennederlandinleven.nl. Hier kun je alvast de promo van de serie bekijken. Op deze site kunnen patiënten hun zorgverlener ook een 'zorgduim’ geven. Dit kan ook via de Facebooksite van Zij houden Nederland in leven.

 Zij houden Nederland in Leven - EO