ISALA

Summer feelings

​Verpleegkundigen op de afdeling Chirurgie organiseerden onlangs een vrolijke themadag ‘Summer feelings’. Gekozen om zo de patiënten en bezoekers in het zonnetje te zetten en hen een ‘zomers gevoel’ te bezorgen.

De afdeling was aangekleed met een veldboeket, zonnebloemen en aloha-slingers met lampionnetjes. Na het ontbijt werden er kranten uitgedeeld en kreeg elke patiënt een kaart met een zomerse groet, en een extra zonnestraal namens alle medewerkers van afdeling Chirurgie.

Bij de koffie genoot iedereen (ook de medewerkers) van zomers gekleurde lekkernijen zoals bananensoesjes, mini-tompoezen en soesjes. En tijdens de lunch aten de patiënten een broodje gezond wat op een zomerse wijze geserveerd werd met salades en een smoothie gemaakt van vers fruit. Dit laatste hadden we speciaal gemaakt voor onze patiënten die een vloeibaar dieet hadden, maar er was genoeg voor iedereen uiteraard.

In de loop van de middag kwam de ijskar langs. Onder een parasolletje zat een zomerse verrassing van roomijs met een verse fruitsalade en een toef slagroom. Voor het bezoek stond er vanaf 14.30 tot 20.00 uur wat lekkers klaar met vers water met munt en citroen. Ook in de avond was er extra aandacht voor de patiënten doordat onze vrijwilligster Tineke er was; zij zorgde samen met de service-assistentes voor iets extra’s, maar ook zeker voor een luisterend oor.

 
  
  

De dag is door iedereen als bijzonder aangenaam ervaren (voor zover dat kan in een ziekenhuis).

Namens de verpleegafdeling Chirurgie en iedereen van Isala Oncologisch centrum,

Een hele fijne zomer!