ISALA

Een veelbewogen open dag bij Isala Zwolle

​Het kon u bijna niet zijn ontgaan als u ons volgt op social media. Vandaag hielden we onze open dag in het ziekenhuis in Zwolle. In het kader van De Week van Zorg en Welzijn (13 t/m 18 maart) verwelkomden we 4.000 bezoekers. Die kregen de mogelijkheid zich onder te dompelen in de wereld van Isala.

Een wereld die volop in beweging is, vandaar ook het thema van deze editie: “Isala beweegt”. Vandaag was bij uitstek de gelegenheid om meer te weten te komen over de brede zorg die Isala te bieden heeft. Van dichtbij de operatierobot in actie zien, spermacellen onder een microscoop bekijken, een couveuse met alle bijbehorende toeters en bellen; slechts een minimale greep uit wat er allemaal viel te zien. 

​​​ Spitsuur op de poppenpoli   
​​​  Veel belangstelling voor de operatierobot 

 

Zelf ervaren

Zelf ervaren. Dat was bij veel afdelingen aan de orde. Hoe voelt het bijvoorbeeld om reuma te hebben? Door plakkertjes met erwten in de sokken te stoppen, kregen bezoekers van de afdeling Reumatologie een beetje een idee. Bij Longgeneeskunde hapten mensen letterlijk naar adem door een knijper op de neus te zetten en op die manier een korte afstand af te leggen. Op die manier kropen ze voor even in de huid van een COPD-patiënt.

Veel jonge bezoekers hadden de oproep van poppendokter Belle Melsert ter harte genomen en kwamen met hun zieke knuffels en poppen naar de poppenpoli om ze te laten behandelen. De poppendokters waren bijna overwerkt, zo druk was het er op een gegeven moment. Met PEC-Zwolle kon ondertussen de hele dag een balletje worden getrapt op het voorterrein. Er kon bovendien worden kennisgemaakt met “Walking Football”, een wandelend alternatief voor het normale voetbal. 

Ook het zelf uitproberen van een laparoscopische ingreep en het proeven van ziekenhuismaaltijden behoorde tot de activiteiten. Door de bezoekersstroom in tijdsvakken over de dag te verdelen, was er genoeg ruimte om met medewerkers van Isala in gesprek te gaan en dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. 

Beweging

Om in het thema te blijven, werden bezoekers ook letterlijk in beweging gebracht. Via de speciaal uitgestippelde route werden ze langs stands van vele verschillende afdelingen geleid, die zich op verschillende verdiepingen bevonden. Zo nu en dan werden ze op de route even aangemoedigd door onze speciaal hiervoor ingehuurde coaches. Aan het einde van de route konden de mensen met een stappenteller zien hoeveel stappen ze in totaal hadden afgelegd.

De open dag was een mooie gelegenheid om te laten zien hoe Isala zelf volop in beweging is en zich bezighoudt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. Er was nog veel meer te zien en te doen dan hier beschreven. Hopelijk heeft u van onze open dag genoten en bent u te weten gekomen wat u te weten wilde komen. Bekijk vooral de fotoreportage op onze Facebook-pagina en Instagram voor een compleet beeld van vandaag. Bedankt voor uw komst en tot de volgende keer!