ISALA

Verpleegkundige realiseert wens van Magnus

​Kinderverpleegkundige Mariska van Asselt zorgde er voor dat Magnus (10) mee mocht in de shovel over het sloopterrein van het oude Sophia.

Magnus lag al voor de tweede keer in een paar maanden tijd in het Amalia Kindercentrum. Liseth Broer, pedagogisch medewerker: ‘Hij heeft prachtig uitzicht op de sloop en kijkt de hele dag naar de voorbij rijdende kranen en shovels. Zo kwam mijn collega, kinderverpleegkundige Mariska van Asselt op het idee om te vragen of Magnus mee mocht rijden in de shovel.’

Getooid met laarzen en helm van sloopbedrijf Beelen toogt Magnus samen met Nico, de kraanmachinist, naar de eerste kraan. Het is een hele klim over de gebroken puinbrokken, maar dat is voor Magnus geen enkel probleem. Hij gaat recht op zijn doel af en met een grote zwaai wordt hij in de kraan getild. Even later zit hij met de stuurknuppel in zijn hand en knipt eigenhandig met de sloopschaar (en een beetje hulp van Nico) stukken vloer uit het trappenhuis, dat als enige deel van het oude Sophia nog fier omhoog staat. ‘Hij deed het super en kan hier zo aan de slag’; zegt Nico bij het uitstappen.

Na de kraan zijn nog de Mammoet en de shovel aan de beurt. Magnus kan er geen genoeg van krijgen. En de toeschouwers ook niet; vanachter heel wat ramen uit het ziekenhuis staan bezoekers, personeelsleden en patiënten te kijken.
Na afloop krijgt Magnus een paar mooie pennen, een miniatuurkraan en een sleutelhanger cadeau. Als klap op de vuurpijl mag hij de laarzen en de helm ook nog houden.

Vader Willem: ‘Magnus wilde altijd vrachtwagenchauffeur worden, maar wie weet is dat nu wel veranderd in kraanmachinist’. Of shovelchauffeur. Magnus: ‘Die shovel ging wel echt heel hard de berg op!’.