ISALA

Wereldkankerdag

​Woensdag 4 februari is het wereldkankerdag. Deze dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag waarbij mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Het doel van deze dag is het bewustzijn rondom kanker te vergroten en preventie, opsporing en behandeling aan te moedigen. Ook wordt het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker onderstreept deze dag.

Het Isala Oncologisch centrum vindt dit erg belangrijk en is hier dagelijks mee bezig. Zo nemen twee teams van het Oncologisch centrum deel aan het beklimmen van de Alpe d’HuZes op 4 juni om samen de strijd aan te gaan tegen kanker. Zij proberen zoveel mogelijk geld op te halen wat ten goede komt aan onderzoek om van kanker een chronische ziekte te maken. Daarom verkopen zij op wereldkankerdag witte rozen, waarvan de gehele opbrengst gaat naar de Alpe d’HuZes.

Verkoop doorgeefroos

Woensdag 4 februari worden van 9.00 – 20.00 uur witte rozen verkocht in de Centrale hal van Isala. De doorgeefroos is een prachtige witte roos die u kunt geven aan iemand die strijdt tegen kanker, een naaste heeft met kanker of iemand heeft verloren aan kanker. Maar uiteraard kunt u de roos ook voor uzelf kopen om daarmee het goede doel te steunen.

Kijk voor meer informatie over de deelname aan de Alpe d’HuZes op de website

  De deelnemers van de Alpe d'HuZes van het Isala Oncologisch centrum.