Contact
Kopbeeld

Zorg voor oudere patiënt

  1. Zorg voor oudere patiënt
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

'Hij had één doel en dat was zijn vrouw zo goed mogelijk verzorgen'

‘Wat mij altijd raakt, is de liefde tussen twee mensen. Je bent snel geneigd te denken dat als mensen al vijftig jaar samen zijn de liefde minder wordt. Maar het tegendeel zie ik in mijn spreekkamer. Mannen – die geboren zijn in een tijd waarin een man nog niet mocht huilen – pakken sniffend de hand van hun vrouw als ik slecht nieuws moet brengen.’ Lees het hele verhaal van Gabriël.

Gabriël Paardekooper

Ons streven: van kwetsbaar naar vitaal

Bij het toenemen van de leeftijd neemt de heterogeniteit van de gezondheid toe. Alle dertigers zijn ongeveer even gezond, maar bij tachtigers kunnen gezondheid, vitaliteit en kwetsbaarheid enorm verschillen. Een kwart van de ouderen bezoekt nu dan ook drie à vier specialisten binnen het ziekenhuis. Isala vindt dat dit anders kan en brengt Isala-breed extra focus aan op de kwetsbare oudere patiënt. In Isala Meppel bundelen we de traumageriatrie en zetten we in op het herstellen van vitaliteit en het beperken van kwetsbaarheid. 

100% screening 

Binnen heel Isala worden oudere patiënten nu al bij opname gescreend op kwetsbaarheid, zodat de vervolgzorg veilig kan worden afgestemd op de conditie van de patiënt. Ouderengeneeskunde betrekt de mantelzorger bij deze zorg. Bij de zorg voor kwetsbare ouderen werken we samen in een zorgalliantie, waarin we goede afspraken maken rond opvang in eigen netwerk, mantelzorg, huisvesting, etc.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.