ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ondersteuning en advies bij een stoma

De verpleegkundig consulent stoma

Een stoma krijgen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. De verpleegkundig consulent stoma geeft voorlichting, een deskundige voorbereiding en een goede begeleiding na de operatie.

Uitleg

Binnen Isala zijn verpleegkundig consulenten stoma werkzaam. Dit zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg rondom een stoma. Op de polikliniek houden zij spreekuur voor patiënten, hun partner en/of hun familie. U kunt bij hen terecht met vragen en problemen rondom stomazorg.

Wat mag u verwachten?

Verpleegkundig consulenten stoma kunnen u op de volgende manier helpen.

Adviseren

Het geven van mondelinge en/of schriftelijke informatie over de stoma, de operatie en de gevolgen voor het dagelijks leven. Ook kan zij u adviseren bij het oplossen van praktische problemen.

Ondersteunen

Het bieden van ondersteuning aan u en uw partner en/of familie wanneer er binnenkort een stoma wordt aangelegd of wanneer u net een stoma heeft gekregen. Is de operatie langer geleden, dan kunnen zij alsnog een aanspreekpunt voor u zijn.

Informeren

Het verstrekken van informatie over patiëntenverenigingen en hun activiteiten, hulpmiddelen, leveranciers, vergoedingen en adressen.

Contact

Als u een stoma krijgt, belt de verpleegkundig consulent stoma u voor de eerste afspraak. Dit gebeurt op verzoek van uw arts. Daarna kunt u zelf bellen of een afspraak maken voor het spreekuur bij de consulent. Neem tijdens deze afspraak uw eigen stomamateriaal mee.

U kunt de verpleegkundig consulenten op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bereiken via telefoonnummer (038) 424 73 56.

Mailen kan ook: stomazorg@isala.nl.


10 augustus 2017 5020 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht