ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Hartritmeonderzoek: 24-­uurs ECG

Holtermonitoring

Een 24-uurs ECG via Holtermonitoring registreert gedurende 24 uur (soms 48 uur) uw hartactiviteit. Een hartfunctielaborant(e) sluit de registratieapparatuur (Holter, vernoemd naar de uitvinder) aan en verwijdert deze na afloop. Het aansluiten duurt ongeveer 20 minuten; het verwijderen ongeveer 10 minuten.

Voorbereiding

Het is wenselijk voor het onderzoek om een aansluitend t-shirt of hemd onder uw kleding te dragen, zodat de kabels goed op hun plaats blijven zitten.

Onderzoek

De laborant(e) sluit een kleine recorder aan die uw hartritme gedurende 24 uur registreert. De recorder is via kabeltjes verbonden met elektroden (een soort stickers met metalen dopjes erop) die op uw huid bevestigd worden. U draagt de recorder om uw middel met behulp van een tasje en een riem.

Het is de bedoeling dat u de dag net als andere dagen doorbrengt. U kunt zich echter niet douchen, want de elektroden en recorder mogen niet nat worden.

Dagboekje

Daarnaast vraagt de laborant(e) u een dagboekje van 24 uur (of 48 uur) bij te houden. Het is belangrijk dat u noteert wat uw bezigheden zijn en op welke momenten u eventueel klachten heeft. Na ongeveer 24 uur komt u weer terug op de hartfunctieafdeling. U levert uw dagboek in. De recorder wordt verwijderd.

Bijzonderheden

Als een elektrode of kabeltje loslaat, wilt u dit dan zelf weer terug plaatsen?

Uitslag

Over het algemeen duurt het ongeveer drie weken voordat de uitslag van het onderzoek bekend is. U krijgt de uitslag tijdens het spreekuur van de cardioloog.

Verhinderd

Wilt u telefonisch contact opnemen om een nieuwe afspraak te maken als u bent verhinderd?

Informatie

Als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met de polikliniek Cardiologie, t (038) 424 23 74. Deze is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

Bent u door uw medisch specialist doorverwezen naar de polikliniek Cardiologie in Zwolle, Kampen of Heerde? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Heeft u binnenkort een afspraak bij de polikliniek Cardiologie in Meppel of Steenwijk? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging.


9 januari 2018 5022 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht