ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Longfunctie: Huidallergenentest

Bij een huidallergenentest wordt onderzocht of u allergisch bent voor bepaalde stoffen zoals huisstofmijt, grassen en huisdieren.

Algemene voorbereiding

Als u medicijnen tegen allergie gebruikt (antihistaminica), dan moet u hierme stoppen na overleg met uw arts. Hoe lang voor het onderzoek u met deze medicatie moet stoppen, is per medicijn verschillend. Uw arts informeert u hierover.
Wij verzoeken u vóór het onderzoek geen vette crème of doucheschuim te gebruiken.

Verhinderd?

Als u niet op de afgesproken dag kunt komen, wilt u dit dan tijdig melden en een nieuwe afspraak maken? Wij kunnen dan in uw plaats een andere patiënt helpen.

Het onderzoek

Op uw onderarm brengt de longfunctieanalist kleine druppeltjes van verschillende stoffen aan u allergisch voor kunt zijn. Door middel van kleine prikjes komen deze stoffen in de huid. Wanneer u allergisch bent voor bepaalde stoffen, ontstaan op de huid kleine bultjes met daaromheen een rode plek. Hiervoor bent u waarschijnlijk overgevoelig. Na vijftien minuten kan de longfunctieanalist zien of er bij u een allergische reactie optreedt.

Wanneer krijgt u geen huidallergenen test?

Er zijn bepaalde situaties waarin het verstandiger is om een huidallergenen test niet te laten plaatsvinden.
Deze situaties worden contra-indicaties genoemd. In onderstaande situaties kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Longgeneeskunde.

  • Bij gebruik van antihistaminica ( medicijnen tegen allergie)
  • Bij gebruik van (langdurig) prednisolon, minder dan 14 dagen geleden gestopt
  • Bij gebruik van ß-blokkers ( medicijnen die een gunstig effect hebben op de doorbloeding, hartritmestoornissen en hoge bloeddruk).
  • Bij eczeem, waardoor niet voldoende geschikte huid voorhanden is.
  • Bij voorkeur geen huidtest tijdens een zwangerschap.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt twintig tot 25 minuten.

Klachten

Als u allergisch bent, kan op de plek waar de stoffen zijn aangebracht jeuk optreden. Dit trekt vanzelf weg.

Let op
Een late reactie kan twee tot drie uur na toediening van het allergeen optreden, met een maximale reactietijd na ongeveer zes uur. Mocht dit bij u gebeuren, geeft u dit dan door aan uw behandelend specialist.

Contact

Als u vragen heeft, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek Longgeneeskunde, bereikbaar via telefoonnummer (038) 424 24 56, bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur.  

Als u voor een afspraak verhinderd bent, belt u dan zo spoedig mogelijk om uw afspraak af te zeggen. U kunt dan meteen een nieuwe afspraak maken.


10 april 2017 5136 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht