ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

LHRH-test bij volwassenen

Met een LHRH-test wordt op het bloedafnamelaboratorium door middel van bloedonderzoek gemeten of het lichaam voldoende hormonen aanmaakt die de geslachtsorganen (testikels of eierstokken) stimuleren. Uw arts heeft dit onderzoek voor u aangevraagd.

Uitleg

De test wordt uitgevoerd door een van de laboratoriumartsen of een physician assistant (PA). Tijdens de test wordt op gezette tijden bloed afgenomen nadat eerst een bepaalde stof (LHRH) via een infuusnaaldje is toegediend. Het bloed wordt vervolgens op het laboratorium onderzocht. Uit de resultaten hiervan kan uw arts afleiden of de geslachtshormonen goed worden aangemaakt.

Let op
Gebruikt u geneesmiddelen? Neem deze mee of schrijf de naam en dosering op en hoelang u deze gebruikt. 

Voorbereiding thuis

U hoeft zich niet speciaal voor te bereiden op deze test. U kunt dus gewoon eten en drinken.
Houdt u er rekening mee dat de test ongeveer 2,5 uur in beslag zal nemen. Tijdens de test krijgt u iets te eten en te drinken aangeboden. 

Melden in het ziekenhuis

In de afspraakbevestiging vragen wij om vóór het ziekenhuisbezoek uw persoonlijke gegevens te controleren, zoals adres, telefoonnummer, verzekeringsgegevens, naam huisarts en BSN (Burgerservicenummer). Eventuele correcties of aanvullingen kunt u doorbellen naar de afdeling Patiëntenregistratie via telefoonnummer (038) 424 54 79.

Voor de afspraak in het ziekenhuis verwelkomen wij u en uw kind graag in het behandelcentrum (gebouw W) en daarvoor kunt u het beste parkeren op P1 of P3.

Verloop van de test

  • De laboratoriumarts of physician assistant heeft een kort gesprek met u en legt de test uit.
    Hij/zij plaatst een infuusnaaldje zodat u maar één keer geprikt hoeft te worden. Via het naaldje wordt eerst bloed afgenomen.
  • Daarna wordt het LHRH via het infuusnaaldje ingespoten.
  • Hierna wordt, ook via het infuusnaaldje, bloed afgenomen na 20, 40, 60 en 120 minuten.

Tijdens de test is eten, drinken en normale inspanning gewoon toegestaan. Na afloop van de test kunt u naar huis en is geen verdere nazorg noodzakelijk. 

Mogelijke bijwerkingen

Toediening van LHRH geeft zelden bijwerkingen, maar een enkele keer klagen patiënten over buikpijn, misselijkheid of hoofdpijn.

Uitslag

De uitslag krijgt u van de arts die de test heeft aangevraagd. 

Contact

Wanneer u bent verhinderd, verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door te geven. Ook als u vragen hebt over de test, kunt u bellen naar het infopunt KCL, via telefoonnummer (038) 424 2871. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.​


23 januari 2018 5287 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht