ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Uiterlijke verzorging van mensen met kanker

Informatie over de workshop

De workshop ‘Uiterlijke verzorging van mensen met kanker’ wordt georganiseerd door de Stichting ‘Look Good...Feel Better’.

Uitleg

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. 

Veelgehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:

  • 'Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden. Hoe kan ik dit het beste behandelen?’
  • ‘Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden; wat kan ik hieraan doen?’
  • ‘Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?’

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook direct een beter gevoel geeft. Daarom wordt de workshop ‘Look Good...Feel Better’ georganiseerd.

Inhoud

Tijdens deze workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12 stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de huidverzorgingsproducten, die speciaal voor deze workshop beschikbaar zijn gesteld. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist en enkele (getrainde) vrijwilligers.

Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van de haarwerken. Ook worden alternatieven laten zien, zoals hoedjes, mutsjes en shawls. Na afloop van de workshop krijgt u een 'productentasje' en een instructieboekje mee naar huis.

Voor wie

De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (kort) na hun behandeling. Veel mensen die aan de workshop hebben deelgenomen, zeggen hier veel aan gehad te hebben. ‘Niet alleen aan de praktische tips’, zo liet een deelnemer weten, ‘maar ook dat er, naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, eens iets positiefs gebeurt. Dat doet je goed’.

Wanneer

Uw regieverpleegkundige kan u adviseren welk moment in uw behandeltraject geschikt is voor het volgen van de workshop. In 2018 vindt de workshop plaats:

DatumLocatie
Maandag 15 januariIntermeZZo Zwolle
Maandag 12 maartIntermeZZo Zwolle
​Maandag 7 mei​IntermeZZo Zwolle
​Maandag 9 juli​IntermeZZo Zwolle
​Maandag 10 september​IntermeZZo Zwolle
​Maandag 29 oktober​IntermeZZo Zwolle
​Maandag 10 december​IntermeZZo Zwolle


De tijd is van 10.00 tot 12.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie en aanmelden

Nazorgcentrum IntermeZZo
Dr. Spanjaardweg 29, gebouw B
8025 BT Zwolle
U kunt zich aanmelden op eigen initiatief via de website www.intermezzo-zwolle.nl of via uw arts, regieverpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker.

Meer informatie

Mocht u meer informatie over De Stichting ‘Look Good...Feel Better’ willen, dan kunt u terecht op hun website www.lookgoodfeelbetter.nl. Hier vindt u ook praktische tips voor uw uiterlijke verzorging. 

De stichting is dank verschuldigd aan de vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma van ‘Look Good...Feel Better’ inzetten, en aan degenen die met schenking van hun producten deze workshop mogelijk maken.


6 december 2017 5529 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht