ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Laserbehandeling voor beharing

Storende haargroei kan op het hele lichaam voorkomen, zoals op de kin, bovenlip, oksels, bikinilijn, rug, buik, benen of armen. Laserbehandelingen kunnen deze haargroei (sterk) verminderen. Vaak wordt dit definitieve ontharing of permanent ontharen genoemd. In deze folder leest u hoe u zich voorbereidt op de behandeling, hoe de behandeling verloopt en welk resultaat u kunt verwachten.

Laserbehandelingen verminderen de ongewenste haargroei met vijftig tot meer dan negentig procent. Dit is afhankelijk van het aantal laserbehandelingen en de oorspronkelijke haargroei en -kleur. De eventueel haren die nog overblijven, zijn dunner en lichter van kleur.

In het kort

Bekijk de informatieve illustratie (infographic) over laserontharing om snel en duidelijk inzichtelijk te krijgen wat deze behandeling inhoudt.

Voor wie is de laserbehandeling geschikt?

Iedereen die last heeft van ongewenste haargroei, kan een laserbehandeling overwegen. Vooral als u een lichte huid en donkere beharing heeft, geven laserbehandelingen goede resultaten. Heeft u blond of rood haar, dan geven laserbehandelingen minder goede resultaten. U kunt dan beter kiezen voor elektrische epilatie. Hierbij wordt een klein naaldje in het haarzakje geschoven. Vervolgens wordt het haarzakje verwarmd door middel van stroom (haartje voor haartje), zodat het haarzakje vernietigd wordt.

Zowel laserbehandelingen als elektrische epilatie kunnen op alle delen van het lichaam uitgevoerd worden.

Definitief ontharen door laserbehandelingen wordt ook vaak gedaan na de verwijdering van een haarnestcyste tussen de billen (sinus pilonidalis). Of als onderdeel van een geslachtstransitie.

Voor de behandeling

Vanaf vier weken voor de behandeling:

  • mag u alleen nog knippen en scheren, maar niet meer epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen toepassen.
  • moet u de zon, zonnebank en het gebruik van zelfbruiner vermijden, omdat er bij een laserbehandeling van een zongebruinde huid meer kans is op het ontstaan van pigmentvlekken. Bovendien werkt de laserbehandeling dan minder goed.
  • raden wij u aan om uw huid in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Een dag voor iedere laserbehandeling:

  • vragen wij u de haren van het te behandelen gebied te scheren.

De behandeling

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut, die hiervoor speciaal is opgeleid. De laserstraal richt zich op de haarzakjes. Deze worden verwarmd door een hoog geconcentreerde laserstraal. De donkere kleur van de haren neemt de energie op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de haarzakjes, waardoor ze verdwijnen.Een laserbehandeling is niet pijnloos. Meestal voelt de laser als een warme prik.

De laserbehandelingen duren ongeveer een kwartier tot een half uur per behandeling. Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Vaak zijn er drie tot zeven laserbehandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken. Steeds met een pauze van vier tot acht weken tussen de behandelingen.

Bekijk de film over definitieve ontharing door laserbehandelingen van de benen.

Na de behandeling

Risico’s en complicaties

Na een laserbehandeling kunt u last hebben van zwelling, roodheid en korstjes.Een laserbehandeling kan ook pigmentvlekken veroorzaken. Vrijwel altijd trekken deze na een tijdje weer weg. Een zongebruinde huid verhoogt het risico op pigmentvlekken en maakt de laserbehandeling minder effectief. Vermijd daarom tot vier weken na de laserbehandeling de zon, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiner. Smeer uw huid daarnaast in met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan staan de huidtherapeuten van Isala Dermatologisch Centrum u graag te woord. Tijdens een oriënterend gesprek bekijkt de huidtherapeut uw huid en kiest samen met u een passende huidbehandeling. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot een behandeling over te gaan, maken wij een behandelafspraak met u.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

De behandelingen vinden plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Isala Dermatologisch centrum.

Zwolle

Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)


10 januari 2018 5557 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht