ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Eet- en/of drinkproblemen bij kinderen

Onderzoek bij de logopedist

Het komt wel eens voor dat het eten en/of drinken bij kinderen niet helemaal gaat zoals het moet. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer u op de polikliniek Logopedie komt, zal hier onderzoek naar worden gedaan.

Onderzoek en observatie

Het onderzoek duurt ongeveer een uur. In dat uur heeft u een uitgebreid gesprek met de logopedist over de voorgeschiedenis van uw kind. De logopedist onderzoekt uw kind in en rond het mondgebied. Daarnaast wordt geobserveerd hoe het eten en drinken gaat. Wij vragen u om voeding mee te nemen die uw kind goed eet en/of drinkt en voeding waarmee u kind moeite heeft.

Behandeling en training

Er zijn veel algemene adviezen te geven in de behandeling van een kind met eet- en/of drinkproblemen. Het belangrijkste is om rekening te houden met de individuele eigenschappen van ieder kind. Wat voor het ene kind goed werkt, kan voor het andere kind averechts werken.

Naar aanleiding van het eerste onderzoek wordt besloten of er verdere logopedische begeleiding nodig is. De vervolgafspraken kunnen in Isala worden gemaakt. Soms kan de behandeling ook dichterbij of zelfs aan huis door een vrijgevestigde logopedist gegeven worden. 

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Neemt u dan gerust contact op met de polikliniek Logopedie, via telefoonnummer (038) 424 24 65.
De polikliniek is telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


14 augustus 2014 5572 Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht