ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Cardioversie (acuut)

Cardioversie is een behandeling waarbij wordt geprobeerd uw hart weer een normaal en regelmatig hartritme te geven. Dit gebeurt door middel van een elektrische stroomstoot. U heeft in overleg met uw specialist gekozen voor een (acute) cardioversie op korte termijn.

Verloop van de behandeling

Via de ingebrachte infuusnaald dient de arts de narcose toe. Deze narcose duurt ongeveer vijf minuten. Wanneer u diep in slaap bent, wordt de stroomstoot toegediend. Zo wordt geprobeerd uw ritmestoornis op te heffen en uw hart weer regelmatig te laten kloppen. Als het nodig is, worden meer stroomstoten gegeven. Omdat u onder narcose bent, merkt u hier niets van.

Resultaat van de behandeling

De behandeling is geslaagd als uw hart regelmatig blijft kloppen. Het komt voor dat de cardioversie niet het gewenste resultaat heeft. Mogelijk krijgt u dan andere medicijnen om de cardioversie binnen enkele weken te herhalen. Ook kan het zijn dat er een andere oplossing nodig is. Uw cardioloog zal dit beoordelen en verder met u bespreken.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u last hebben van gevoelige plekken op de huid. Soms is er sprake van spierpijn. Deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen.
Als u niet in het ziekenhuis bent of wordt opgenomen, kunt u na de cardioversie weer naar huis. Omdat u echter narcose heeft gekregen, mag u niet zelf achter het stuur van de auto naar huis rijden.

Contact

Wanneer u vragen heeft over de behandeling kunt u contact opnemen met de polikliniek Cardiologie, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, t (038) 424 23 74.

Bent u door uw huisarts of medisch specialist doorverwezen naar de polikliniek Cardiologie in Zwolle, Kampen of Heerde? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Heeft u binnenkort een afspraak bij de polikliniek Cardiologie in Meppel of Steenwijk? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging.


7 februari 2017 5657 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht