ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Hartritmeonderzoek: de ECG-kaart

De ECG-kaart is een apparaatje (in de vorm van een creditkaart) dat vooral geschikt is om hartritmestoornissen te volgen die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. U maakt, als u hartklachten heeft, zelf opnames. Als de cardioloog heeft voorgesteld om bij u onderzoek te doen door middel van een ECG-kaart, dan draagt u het apparaatje gedurende een langere periode. U draagt de recorder maximaal zes weken bij u. De gemiddelde draagtijd is echter twee a drie weken.

Het is de bedoeling dat dit apparaat om uw nek hangt. Wanneer u klachten heeft drukt u op de knop. De recorder maakt op dat moment een opname van uw hartactiviteit.

Afspraak

U krijgt telefonisch bericht als er een ECG-kaart beschikbaar is. Dan wordt ook de afspraak gemaakt voor het aansluiten van het apparaatje.

Uitleg

Een hartfunctielaborant(e) geeft u een kleine recorder mee, ter grootte van een creditkaart. Hiermee kunt u opnames maken van uw hartritme. Iedere keer als u hartritmestoornissen heeft, dan maakt u een opname door de recorder gedurende een minuut tegen de blote huid te houden. Na de opname wordt deze automatisch doorgezonden en komt in de mailbox van de Holteranalyse.  U krijgt ook een oplader mee zodat u de ECG-kaart, bijvoorbeeld 's nachts, kunt opladen.

De laborant geeft u instructies en maakt een testopname. Dit neemt ongeveer vijftien minuten in beslag. Na het onderzoek levert u de ECG-kaart weer in bij de laborant.

Hoe lang u de ECG-kaart meekrijgt, hangt af van uw klachten en van wat uw cardioloog met u heeft afgesproken.
Bekijk ook de flyer Beknopte gebruiksaanwijzing ECG-kaart.

Voorbereiding op het aansluiten

Het is prettig voor u om gemakkelijke, ruimzittende kleding te dragen. Gebruik geen bodylotion op de borst zolang u de ECG-kaart bij u draagt.

Aansluiten van de ECG kaart

Op de afgesproken tijd meldt u zich bij de afdeling. Een laborant(e) geeft instructies en maakt met u een testopname. 

Verwijderen van ECG kaart

Op de afgesproken tijd komt u weer terug op de afdeling. U levert de ECG-kaart met toebehoren in bij de laborant en die controleert of alles compleet is. Daarna volgt de geplande afspraak bij de cardioloog.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan telefonisch contact op met de polikliniek Cardiologie, via telefoonnummer (038) 424 45 05 op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur.

Heeft u binnenkort een afspraak? dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


29 mei 2017 5869 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht