ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Bezoekregels bij een kind in isolatieverpleging

Wanneer een kind een besmettelijke ziekte heeft, zoals bronchiolitis (luchtweginfectie) of een gastro-enteritis (buikgriep), wordt het tijdelijk in isolatie verpleegd. Dit gebeurt om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden. Het kind mag wel bezoek ontvangen, maar hiervoor gelden beperkingen. Hier leest u om welke bezoekregels het gaat.

Bezoekregels

  • Ouders en bezoekers hoeven geen handschoenen te dragen, maar moeten bij vertrek wel de handen desinfecteren.
  • Zuigelingen en bezoekers met een verminderde weerstand kunnen beter niet op bezoek komen.
  • Houdt u zich s.v.p. aan de regel van maximaal twee bezoekers per patiënt.
  • Wilt u nog een andere patiënt in het ziekenhuis bezoeken, doe dat dan eerst en kom daarna pas op bezoek.
  • Het is niet toegestaan om in de koffiekamer te gaan zitten. U mag wel koffie, thee of het ontbijt ophalen en meenemen naar de kamer van uw kind.
  • Broertjes en zusjes mogen op bezoek komen, maar tijdens het bezoek niet op de gang spelen. Ook zij moeten de handen desinfecteren bij het verlaten van de kamer. Door dit bezoek lopen zij wel de kans de ziekte ook te krijgen. Voor sommige aandoeningen, zoals een bronchiolitis, zijn kinderen ouder dan zes jaar immuun geworden; zij kunnen deze infectie daarom niet meer krijgen.
  • U wordt verzocht gebruik te maken van het sanitair op de kamer van uw kind.
  • Is uw kind opgenomen voor een bronchiolitis of een gastro-enteritis, dan mag u gebruikmaken van de koffiekamer voor ouders op de kinderafdeling. Bij andere besmettelijke aandoeningen is het helaas niet toegestaan om in andere ruimten op de kinderafdeling te verblijven. U kunt dan koffie of thee krijgen van de voedingsassistente. Dit voorkomt besmettingsgevaar voor andere patiënten.

Contact

Heeft u nog vragen over de verpleging en medische verzorging van uw kind, stelt u die dan gerust aan de verpleegkundigen of zaalarts. Zij zijn u graag van dienst. De afdeling Kindergeneeskunde is bereikbaar via telefoonnummer (038) 424 14 35.

This leaflet is also available in English: 'Visiting policy for children in isolation' (see below).


2 augustus 2017 5991 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht