ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Niertransplantatie

Deze informatie is een aanvulling op de patiëntenfolder ‘Niertransplantatie’ en bedoeld voor mensen die een nier krijgen (ontvangers).

Vergoedingen

Voor de transplantatie gelden de wettelijke regels ten aanzien van vergoedingen door uw zorgverzekeraar. In het algemeen worden de meeste medische kosten vergoed. Kijk voor de exacte vergoedingen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. De wettelijke eigen bijdrage vanuit de zorgverzekeringswet geldt ook voor een transplantatie.

De taxikosten naar het transplantatiecentrum worden in principe niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende zorgverzekering – en in sommige gevallen vanuit de hardheidsclausule van de zorgverzekering – kunnen reiskosten/ taxikosten vergoed worden. Dit hangt af van de mate van aanvulling. Dit geldt ook voor de nabehandeling (controlebezoeken) bij het transplantatiecentrum.

Nazorg

Nazorg in de vorm van thuiszorg moet u via het transplantatiecentrum (laten) regelen. Hierbij zijn de wettelijke regels voor het verkrijgen van deze zorg van toepassing.

Ondersteuning

Mocht u als ontvanger (psychosociale) ondersteuning nodig hebben om de nieuwe situatie goed in te passen in uw leven, dan moet u hierover contact opnemen met het transplantatiecentrum.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek Nefrologie via t (038) 424 55 44.

Bent u door uw huisarts doorverwezen naar de polikliniek Nefrologie in Zwolle, Heerde, Kampen of Meppel? Of heeft u een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak. Zie ook: zelf uw afspraak plannen.


20 oktober 2016 6041 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht