ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Kinderastmatraining

Informatie voor ouders

In Isala bestaat voor kinderen de mogelijkheid deel te nemen aan de kinderastmatraining. Het doel van deze training is om de zelfzorg van kinderen met astma te verbeteren. Op een ontspannen en speelse manier wordt aan de kinderen onder andere uitgelegd:

  • Wat is astma nu precies en wat gebeurt er in je longen? 
  • Hoe kun je voorkómen dat je benauwd wordt, snel moe wordt of meer gaat hoesten? 
  • Hoe zorg je voor een goede conditie? 
  • Hoe vertel je aan anderen dat je soms last van astma hebt en bijvoorbeeld niet tegen scherpe luchtjes (zoals sigarettenrook) kunt?

In de afgelopen jaren is gebleken dat deze training zeer succesvol is.

Opzet

De (kleinschalige) training is bestemd voor kinderen met astma van acht tot en met twaalf jaar. Hij wordt gegeven door een orthopedagoog en kinderlongverpleegkundige. De kinderfysiotherapeute en kinderlongarts zijn tijdens één bijeenkomst aanwezig.

De training is ontwikkeld door verpleegkundigen van de Landelijke Werkgroep Kinderlongverpleegkundigen, een kinderfysiotherapeut en een kinderpsycholoog. De kinderen krijgen een eigen map met informatie over astma.

Waar, wanneer en hoe laat

De training wordt twee keer per jaar gegeven op zes dinsdagmiddagen.
Tijd: van 13.30 tot 14.45 uur.
Plaats: Isala Zwolle

Aanmelding

U kunt uw kind aanmelden door de invulstrook uit te printen en op te sturen naar of af te geven bij de polikliniek Kindergeneeskunde. Ook als u géén belangstelling heeft voor deze training, verzoeken we u de antwoordstrook ingevuld te retourneren. U ontvangt schriftelijk of telefonisch een bevestiging van deelname. Ook krijgt u dan meer informatie over de precieze locatie.

Kosten

De kosten zijn tien euro per kind. U wordt verzocht dit bedrag contant mee te nemen tijdens de eerste bijeenkomst.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmeldingsstrook


Naam:

Geboortedatum:

o neemt deel aan de kinderastmatraining.
o heeft wél belangstelling voor de training, maar is verhinderd en wil graag een uitnodiging ontvangen voor de volgende keer.
o heeft geen belangstelling voor deze training.

Heeft u nog mededelingen over uw kind die voor ons van belang zijn om rekening mee te houden? Denk bijvoorbeeld aan voedselallergieën, dyslexie of iets anders. Dan kunt u die hieronder melden.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als we uw aanmelding hebben ontvangen, krijgt u een schriftelijke of telefonische bevestiging.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met de behandelend arts of de verpleegkundig consulent kinderlongziekten. Ze zijn bereikbaar via de polikliniek Kindergeneeskunde: t (038) 424 50 50. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.

Is uw kind door de huisarts of een medisch specialist doorverwezen naar de polikliniek Kindergeneeskunde in Zwolle of Kampen? Of is er een vervolgafspraak? Dan bepaalt u voortaan zelf het best passende moment voor uw afspraak.

Heeft uw kind binnenkort een afspraak bij Kindergeneeskunde in Meppel of Steenwijk? Dan vindt u de tijd en plaats waar u wordt verwacht in uw afspraakbevestiging.


30 november 2016 6068 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht