ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Andere technieken

Bijlage van het PID Vruchtbaarheidsbehandeling in het Isala Fertiliteitscentrum

Het Isala Fertiliteitscentrum is het centrum voor voortplanting en jonge zwangerschappen. Mensen die in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling kunnen hier terecht. Het Isala Fertiliteitscentrum biedt vrijwel alle vruchtbaarheidsbehandelingen aan. In dit dossier vindt u informatie over het fertiliteitscentrum, onderzoeken en behandelingen. Dit is het onderdeel ‘Andere technieken’, waarin onder andere assisted hatching aan de orde komen.

Andere technieken

Jaarlijks verricht het Isala Fertiliteitscentrum honderden ‘standaard’ IVF- en ICSI-behandelingen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de behandeling te doen met donoreicellen. Ook is de nieuwe techniek ‘assisted hatching’ mogelijk. Andere technieken zoals PGD en draagmoederschap kunnen we op dit moment niet aanbieden. We kunnen u echter wel doorverwijzen.

Assisted hatching

‘Assisted hatching’ betekent zoiets als: hulp bij het openbreken van de eischil. De eicel en het kleine embryo zijn tot kort vóór de innesteling in de baarmoeder omgeven door een dun, eiwitachtige schil. Het uit de schil kruipen (‘hatching’) is noodzakelijk voor het innestelen van het embryo in het baarmoederslijmvlies. In sommige gevallen kan het embryo niet uit de schil breken, waardoor innesteling en zwangerschap niet plaatsvinden. Met behulp van een speciale lasermicroscoop wordt dan een klein gat gemaakt in de schil van de eicel waardoor op een later moment het embryo eruit kan komen en zich kan innestelen in de baarmoeder.

Afbeelding 1: assisted hatching 
 

Pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD)

Pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD) is een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om ernstige erfelijke afwijkingen aan te tonen bij een embryo, voordat deze zich innestelt in de baarmoeder. Voorheen werden afwijkingen voornamelijk opgespoord door middel van een vlokkentest of vruchtwaterpunctie.

De PGD-techniek is uitsluitend bedoeld voor paren met een verhoogd risico op een kind met een ernstige erfelijke aandoening of met een verhoogde kans op miskramen als gevolg van een chromosoomafwijking bij een van de ouders. Op dit moment zijn de academische ziekenhuizen in Utrecht, Maastricht en Groningen de enige plaatsen in Nederland waar PGD plaatsvindt.

Draagmoederschap

Draagmoederschap in combinatie met IVF/ICSI is in ons fertiliteitscentrum op dit moment nog niet mogelijk. Hiervoor verwijzen we u naar het UMC in Utrecht en naar het Diaconessenhuis in Voorburg.

Contact

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met:

Secretariaat Isala Fertiliteitscentrum
t (038) 424 52 24, bij geen gehoor (038) 424 50 00
f (038) 424 76 46
bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 16.00 uur
telefonisch spreekuur arts: volgens afspraak

Verpleegkundige Isala Fertiliteitscentrum
t (038) 424 72 17, bij geen gehoor (038) 424 50 00
bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 uur

Semendiagnostiek
t (038) 424 68 00
bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur

Spermadonorbank/Fertiliteitslaboratorium
Wilt u spermadonor worden of heeft u vragen over bijvoorbeeld de spermadonorwachtlijst? Mail dan naar spermadonorbank@isala.nl. Vermeld in uw mail uw naam en geboortedatum, zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Wij doen ons uiterste best om binnen vijf werkdagen te reageren.

Isala Diaconessenhuis te Meppel, secretariaat Fertiliteitsafdeling
Hoogeveenseweg 38
7943 KA Meppel
t (0522) 23 38 11
bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur


16 januari 2017 6082 Nee Ja

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht