ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ergotherapie bij Osteogenesis Imperfecta

​Osteogenesis Imperfecta (OI) is een erfelijke, aangeboren aandoening van het bindweefsel. Het meest opvallende kenmerk is een erg breekbaar skelet. Dit kan veel beperkingen in het dagelijks leven met zich meebrengen. Volwassenen met OI kunnen in Isala terecht op het speciale OI-spreekuur. Hieraan neemt ook de afdeling Ergotherapie deel.

Behandeling

Als u OI heeft, wilt u zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.
Met ergotherapie kijkt u naar:

  • de mogelijkheden die u heeft
  • hoe u op dit moment uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren
  • hoe uw energieverdeling is en/of u tevreden bent met deze situatie.

Wanneer de ergotherapeut mogelijkheden ziet binnen bovengenoemde aandachtsgebieden voor het vergroten van uw kwaliteit van leven, bespreekt hij dit met u.
Veelal heeft het niet alleen een positieve invloed op uw algehele gezondheid en welbevinden, maar ook op uw botdichtheid, afhankelijk van uw situatie. Dit komt doordat handelen of in beweging blijven, binnen de grenzen van uw kunnen, de mechanische krachten en spierspanning op het bot de botdichtheid vergroten.

De ergotherapeut kan u helpen energiebesparende maatregelen en gewrichtsbeschermende principes toe te passen. Samen zoekt u naar manieren om alledaagse handelingen te vergemakkelijken door aangepaste vaardigheden en strategieën te ontwikkelen en aan te leren.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan staat Arjan Harsevoort (nurse practitioner) u graag te woord tijdens het Osteogenesis Imperfecta-spreekuur. Het kan handig zijn om uw vragen van tevoren op papier te zetten. (e-mail: expertisecentrumoi@isala.nl).

Ook kunt u telefonisch contact opnemen, t (038) 424 26 07.

Meer informatie over de aandoening Osteogenesis Imperfecta leest u op de website van de patiëntenvereniging: www.oivereniging.nl.


20 juni 2017 6253 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht