ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Redressiegips

Oprekken van te korte spieren

​Redressie is het oprekken van te kort geworden kapsels of spieren. Dit gebeurt met gips. Hier lichten we de behandeling toe.

Uitleg

Om een neutrale, normale stand van voet(en) of knie te krijgen wordt ter correctie gips aangebracht. Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld:

  • `tenenloop`
  • bepaalde aandoeningen aan de voet(en)
  • het niet recht krijgen van de knie (een flexiecontractuur in de knie). Dit ziet men nog wel eens na amputatie van het onderbeen. Deze patiënten krijgen mede hierdoor een koker om de stomp.

De behandeling

Voor een optimaal effect duurt de periode van redressiegips meestal enkele weken. Een vaste periode is vooraf niet af te spreken, omdat dit afhankelijk is van de vorderingen en de gewenste stand.

Aan sommige redressiegipsen gaat een behandeling met Botox vooraf. Hierdoor `verslappen` de spieren, waardoor ze beter corrigeerbaar zijn met gips.

Na de redressiegipsen volgt meestal een periode van behandeling door de fysiotherapeut.

Er bestaan ook redressiegipsen om de wervelkolom te corrigeren en/of te ondersteunen, zoals bij scoliose en de ziekte van Scheuermann.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u ze stellen tijdens uw bezoek aan de gipskamer. U kunt ook bellen met de gipskamer via t (038) 424 53 15. De gipskamer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


31 augustus 2015 6308 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht