ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

HIV behandelcentrum

Wat u kunt verwachten

​Het HIV-behandelcentrum doorloopt bij iedereen met hiv een aantal vaste stappen. Hier leest u wat u kunt verwachten.

Kennismaking

Na een doorverwijzing van uw huisarts of de GGD proberen wij u zo snel mogelijk van dienst te zijn, als het nodig is nog diezelfde dag. Wanneer u bij ons op het spreekuur komt, heeft u eerst een kennismakingsafspraak met de verpleegkundig specialist hiv/aids.

  • In dit gesprek vertelt de verpleegkundig specialist u wat het HIV-behandelcentrum voor u kan betekenen en beantwoordt uw vragen.
  • Zonodig kunt u aansluitend direct de internist-infectioloog spreken.
  • Wij verwijzen u die dag ook door naar het laboratorium voor aanvullende bloedonderzoeken.

Bespreken uitslag bloedonderzoek

Voor de bespreking van de uitslagen van het laboratoriumonderzoek maken wij voor u een afspraak bij een van de twee internist-infectiologen. De arts bespreekt met u, op basis van de uitslag van het bloedonderzoek, het verdere verloop van de hiv-behandeling.

Het HIV-behandelcentrum Zwolle is gezondheidszorg in de tweedelijn, dat wil zeggen zorg die geboden wordt door het ziekenhuis.

Spreekuren

De spreekuren van de internist-infectioloog lopen parallel aan de spreekuren van de verpleegkundig specialist. U kunt bij beiden op dezelfde dag terecht.
Wanneer u dat op prijs stelt, kunt u ook apart een afspraak maken bij de verpleegkundig specialist voor aanvullende gesprekken, voor voorlichting en begeleiding.

Begeleiding

Een hiv-infectie heeft invloed op alle facetten van het leven.
De verpleegkundig specialist ondersteunt, adviseert en informeert u over het omgaan met hiv bij werk, relaties en seksualiteit. Zij kan u onder andere ondersteunen bij het acceptatieproces en de juiste inname van de medicatie. U kunt altijd samen met uw partner en/of familie gebruikmaken van de diensten van de verpleegkundig specialist.
In principe is er op werkdagen altijd een verpleegkundig specialist aanwezig.

Controles

Afhankelijk van het stadium van de hiv-infectie krijgt u één tot vier keer per jaar een controle op de polikliniek. Hierbij wordt ook routinematig laboratorium onderzoek verricht. Wij doen het bloedonderzoek bij voorkeur ‘s ochtends vanwege de verdere bewerking van het bloed. U kunt bij het laboratorium terecht zonder afspraak.

Samenwerking

Het HIV-behandelcentrum heeft een goede samenwerking met andere zorgverleners in het ziekenhuis. In geval van zwangerschap bijvoorbeeld hebben wij regelmatig overleg met gynaecologen en kinderartsen om de zwangere vrouw zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Wij hebben eveneens vast overleg met medisch specialisten van andere vakgebieden. Ook kunnen we u binnen het ziekenhuis doorverwijzen naar bijvoorbeeld de klinisch psycholoog en de diëtist.

Buiten het ziekenhuis onderhouden we in uw belang goede contacten met andere internist-infectiologen en verpleegkundig specialisten in het land.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u ze stellen tijdens uw bezoek aan het HIV behandelcentrum. U kunt ook bellen.

Verpleegkundig specialisten: (038) 424 44 79
(of via de secretaresses van de internist-infectiologen)
Internist-infectioloog dr. Groeneveld: (038) 424 33 50
Internist-infectioloog mw. drs. J. Bouwhuis: (038) 424 33 50 

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


8 juli 2013 6338 Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht