ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Open been (ulcus cruris venosum)

​Bij het Dermatologisch centrum kunnen patiënten terecht om een ‘open been’ (ulcus cruris venosum) te laten behandelen. Hier kunt u daar meer over lezen.

Het Dermatologisch centrum biedt een behandeling aan voor een zogenaamd open been (ulcus cruris venosum). De diagnostiek en behandeling van beenklachten (flebologie) is een van onze aandachtsgebieden.

Het Dermatologisch centrum heeft, samen met huisartsen en hun praktijkondersteuners, thuiszorgorganisaties in de regio en verpleeghuizen, een ketenzorgverband (WEC Isala) gevormd. De behandeling van uw open been wordt daarmee tussen de verschillende behandelaars afgestemd. Na de behandeling dragen we de zorg volgens vaste afspraken over, zodat de behandeling dichtbij u thuis kan worden uitgevoerd. Het Dermatologisch centrum geeft continu scholing in wondzorg en heeft inmiddels vele honderden medewerkers in de regio opgeleid.

Behandeling

Een open been is een wond aan het (onder)been die niet wil genezen. Zo’n wond kan ontstaan ten gevolge van een stoornis in de bloedsomloop. Voor de behandeling van open benen maken we veel gebruik van een speciale bandagetechniek, de ambulante compressietherapie. Deze therapie bestaat uit twee fasen. In de eerste fase wordt uw been gezwachteld met een korte rekzwachtel. Daarna krijgt u een therapeutische elastische kous aangemeten. Voor het aanmeten van een op uw ziektebeeld en voor uw been geschikte therapeutisch elastische kous is dagelijks een bandagiste aanwezig op onze polikliniek.

Bekijk de film over de behandeling van een open been.

 

 

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan staat uw behandelend arts u tijdens een consult graag te woord. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Ook kunt u contact opnemen met het Dermatologisch centrum via telefoonnummer (038) 424 55 06. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Wilt u meer weten over open benen, kijk dan ook op www.huidinfo.nl.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.


24 mei 2017 6365 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht