Contact
  1. 6411-Behandeling pijnklachten

​Bij het Pijncentrum van Isala kunt u terecht met chronische pijn als een eerdere pijnbehandeling niet tot verbetering heeft geleid. Wij helpen mensen met pijn door ingrepen te doen die de pijn verminderen of door hen anders te leren omgaan met de klachten. Hier vindt u informatie over pijnklachten en pijnbehandeltrajecten.

Pijnklachten

Pijn treedt op als reactie op weefselschade en heeft dan een waarschuwingsfunctie. Soms gaat pijn niet over en wordt deze chronisch. De pijn heeft dan zijn waarschuwingsfunctie verloren. 

Doorverwijzing

Wanneer u pijnklachten in één van beide genoemde categorieën heeft, kan uw huisarts of specialist (ook uit een ander ziekenhuis) u doorverwijzen naar het Pijncentrum van Isala. Vaak kunnen we uw pijn verminderen. De pijn volledig wegnemen lukt niet altijd. Maar uw leven kan wel een stuk prettiger worden.

Veel voorkomende pijnklachten die we behandelen zijn:

  • rugpijn
  • nekpijn 
  • aangezichtspijn 
  • pijn na operaties 
  • pijn bij gordelroosinfecties 
  • verschillende soorten zenuwpijn 
  • pijn bij sympatische reflexdystrofie
  • pijn bij kanker

Behandeltraject

Uw behandeling gaat uit van uw specifieke situatie en problemen. Want de ene pijn is de andere niet, en elke situatie en ieder mens is weer anders. Uw behandeling wordt daarom zoveel mogelijk voor u op maat gesneden. Meestal is het een combinatie van verschillende methodes.

We kijken naar alle factoren die bij uw pijn een rol spelen: uw medische verleden, maar ook uw werk, woonsituatie en sociale leven. Naast medische hulp bieden we ondersteuning om beter met uw pijn om te gaan. Denk aan therapie, ontspanning en beweging.

Tijdens uw behandeltraject houden we uw huisarts of specialist op de hoogte. Deze krijgt informatie over het verloop van de behandeling en over hoe het met u gaat.

Uw behandeltraject verloopt in grote lijnen als volgt:

  1. verwijzing door uw huisarts of specialist
  2. invullen intake vragenlijst
  3. afspraak met anesthesioloog/pijnspecialist
  4. uw behandeling(en)

Invullen vragenlijst

U vult een vragenlijst in, voordat u uw eerste afspraak bij het Pijncentrum heeft. Deze vragenlijst kunt u online via MijnIsala invullen. Pas ná het invullen van deze lijst kunnen wij een afspraak voor u maken. Kunt u de vragenlijst niet online invullen? Dan sturen wij u een schriftelijke vragenlijst toe. Het team van het Pijncentrum beoordeelt uw verwijsformulier en de ingevulde vragenlijst. Zo kunnen wij inschatten welke behandeling voor u geschikt is. De definitieve behandeling bepalen wij pas na uw afspraak in het Pijncentrum. 

Afspraak met anesthesioloog/pijnspecialist

U bezoekt het Pijncentrum voor een afspraak met de anesthesioloog/pijnspecialist. Deze behandelt pijnklachten waarvan de oorzaak bekend is of waarvan de symptomen bekend zijn die de pijnklachten veroorzaken. Tijdens deze eerste afspraak stelt de anesthesioloog/pijnspecialist de diagnose en stelt een behandeltraject voor.

Het traject verschilt uiteraard per aandoening en per patiënt. Zo kan het traject bestaan uit het innemen van medicijnen, een pijninjectie, infuusbehandeling of therapie (bijvoorbeeld fysiotherapie of psychotherapie). Soms is een combinatie van meerdere vormen van behandelingen noodzakelijk.

Onze spreekuren houden wij op onze locaties in Zwolle, Meppel, Kampen, Steenwijk en Heerde. De pijninjecties worden altijd op onze locatie in Zwolle uitgevoerd. Soms is een eenmalig bezoek voldoende; soms is het nodig om meerdere keren naar het Pijncentrum te komen.

Patiëntenfolders Pijncentrum

Bekijk voor meer informatie over de verschillende behandelingen, onze patiëntenfolders op de website van het Pijncentrum. 

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Pijncentrum
088 624 26 98 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
isalapijncentrum@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 27 november 2023 / 6411