ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Obductieonderzoek

De afdeling Pathologie is gespecialiseerd in het onderzoek naar ziekten. Eén van de vormen van onderzoek die verricht wordt, is obductie of postmortaal onderzoek (ook wel: sectie, autopsie of lijkschouwing).

Obductieonderzoek

Bij obductie onderzoekt een patholoog het lichaam van een overleden persoon. Hierbij worden alle inwendige organen grondig onderzocht. Ook worden er kleine stukjes weefsel afgenomen voor onderzoek.

Obductieonderzoek doen we alleen met toestemming van nabestaanden. Nabestaanden kunnen ook voorwaarden stellen aan het onderzoek. Het onderzoek gebeurt op verzoek van een specialist of, heel soms, van de huisarts.

Waarom obductieonderzoek?

Door dit onderzoek kunnen we:

  • meer te weten komen over de laatste levensfase van een patiënt. Wat is er precies met de patiënt gebeurd, wat is de doodsoorzaak?
  • controleren of een medische behandeling juist is geweest. Dit is belangrijk voor patiënten met een vergelijkbare aandoening.
  • vaststellen of een ziekte erfelijk of besmettelijk is. Dit is belangrijk voor familie en nabestaanden van de patiënt.
  • ziekten beter leren kennen. Postmortaal onderzoek levert veel kennis op over ziekten. Dit is belangrijk voor de wetenschap.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen het secretariaat van de afdeling Pathologie via telefoonnummer (038) 424 31 10. Mailen kan ook: pathologie@isala.nl.


23 augustus 2013 6414 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht